6 augusti 2009

Matilda har ridit lektioner på ponnyn Mini ett tag nu och i sommar tyckte vi det kunde vara bra om vi fick låna hem honom så hon kunde rida lite mer intensivt plus att hon kunde få lära sig mer om att sköta och pyssla med honom...
 

Mini, eller Oberon af Jäboruder som han egentligen heter, på plats i hagen hos oss. Han får låna bagghagen, för den är garanterat rymningssäker!

 

Första dagen blev det uteritt direkt! Matilda har bara ridit i paddock förut, så det var helt nytt. Därför gick jag bredvid, medan Martin red med på Bento.

 

Här travar de över bommar...

 
...och här ett litet hopp över ett hinder. Mini blev dock ömfotad i vår paddock som har lite för stora stenar i underlaget just nu... I eftermiddag ska vi flytta hindrena till gräsunderlag så får vi se om han gillar det bättre!

 
Matilda hämtar Mini själv från hagen.

 
...och hon borstar, sadlar och tränsar! Fast det är ganska svårt med alla remmar som ska spännas och all pannlugg som ska få plats!!!

 
På dagens uteritt tränade de på att gå uppför....

 
...och nerför en liten backe!
I eftermiddag (det blir oftast två pass om dagen!), ska vi börja öva lite mer på galoppen igen! Det måste man kunna om man ska bli distansryttare! :-)

Vi är MYCKET glada över att ha fått låna hem den är lilla söta och snälla ponnyn Mini! STORT tack till Jenny K!!!!
 

« Tillbaka