19 september 2007     

Får, får, får - äntligen får!!!
Har alltid gillat ljudet av får. Såväl bräkandes som ljudet av att de tuggar hö och havre :-) Nu har vi får på gården! Hade först tänkt oss gotlandsfår, men kom av en slump över två stycken finullstackor och finull ska också vara av den "lättare" sorten... fast våra har redan hunnit rymma en gång!!!

 

Detta är "21:an" - eller "Greta" som vi har döpt henne till...


...och här har vi "20:an". Även känd som "Anna" eller "Stampe" - hon stampar med frambenen om man kommer för nära :-)


Anna i profil. De är döpta efter Martins mamma Anna-Greta, eftersom hon köpte dem till oss... När de är besvärliga så är det hennes får! ;-)


 
Greta kikar fram genom grinden.


Detta är lilla "Baggis" som vi har lånad som sällskap åt damerna...


...han ska åka tillbaka och bli människoföda när han har gjort sitt jobb med våra två tackor! :-) Baggis funkar även som hund, och när de rymde hämtade vi hem dem genom att leda Baggis i det svarta fårets (dvs Sera) koppel!


Pixel är nyfiken på dem, men har respekt för eltråden runt hagen!
(vilken hundarna också har lärt sig att hålla sig ifrån!)


Första veckan fick de bo i Kilas box medan vi färdigställde fårhuset.


För de som undrar - nej, detta ska inte bli sällskapsdjur... Deras bagglamm ska bli mat och päls, och tacklammen behåller vi tills flocken har blivit tio!


Greta, närmast i bild, är den modigaste. Hon kan våga sig fram och äta ur havrehinken, medan Anna nöjer sig med att äta när det är upphällt!


Efter rymningen spände vi eltråden lite bättre och nu har de hållit sig i sin hage. Det finns gott om mat där, så de har att göra på dagarna!


« Tillbaka