Onsdagen den 22 november 2006

2 C

Hmpf...! Dagbok och dagbok... En-dag-per-månads-bok, möjligen... men å andra sidan är det ju stendött och urtrögt så här års och det händer ju typ ingenting på Seras och min hundfront...! (och vad ska jag då skriva om som är intressant för någon annan?!)

Det jag har sysslat och pysslat med den senaste tiden (sedan i somras, faktiskt) är hemsidan till den norska hästklubben : Midt Gudbrandsdal ride og kj
øreklubb! www.mgrk.com
Det har varit jättekul att få ett riktigt uppdrag att skapa helt från grunden! Har förvisso inte lyckats med ett av deras önskemål (ett annonstorg) på det sätt som jag ville (och därför finns det inget alls för tillfället), och har än så länge bara kommit halvvägs med bokningsformuläret för ridhallen... men skam den som ger sig! ;-)

Den här sidan har däremot fått komma på skam... *hmmm* men så småningom kanske det blir en ny härlig layout även här - någon, vars egna designer jag alltid tyckt om, har lovat att hjälpa mig! ...och det är inte Frida den här gången!!! Spännande va?!

Frida har förresten gjort en kanonfin hemsida till min och Seras hemmaklubb - gå in på www.gotenebk.com och titta själva!!! :-)


 

Söndagen den 15 oktober 2006

10 C

Usch, vilken svacka jag och Sera har kommit in i...

Sera fick sin sista antibiotikatablett i fredags och nu på fredag, den 20:e, ska vi till Vara och ta bort stygnen. Det syns för varje dag att Sera mår bättre och nu är det inte långa stunder med "var-är-mina-valpar-pip" från henne längre. Hon har en "valp", en randig och färgglad sak, som hon gärna bär omkring på och som hon måste ha med sig om nätterna, men annars är det ganska lugnt.

Jag har inte haft kraft och ork att varken montera ner valpboxen eller köra hem valplådan till Mathilda än, men det får väl bli någon dag framöver. Semestern jag skulle tagit ut från jobbet kommer jag att ta ändå, men det känns som att jag måste hitta på saker att göra de dagarna... de skulle ju gått till valppyssel var det ju tänkt...

Har också haft mycket svårt att svara på alla mail som vi fått... jag vill gärna göra det, för jag är så tacksam över dem, men jag har inte ork till det riktigt än tyvärr...

Vad jag däremot har gjort är att jag har hämtat hem de nya lydnadsreglerna för klass tre och jag ska försöka att komma igång med träningen igen så snart som stygnen är tagna (vill inte träna liggande eller hopp innan dess i allafall). Sedan får vi väl träna lite lugnt till att börja med, för karensen om 75 dagar efter valpning (som i och för sig "bara" gäller tävling) finns ju även om det inte blev några överlevande valpar! Eftersom det finns en karens så är det ju självklart så att man får ta träningen i en lugn takt också! Det får bli "markövningar"  till att börja med och sedan får Sera själv visa om hon känner sig pigg nog för att hoppa och greja... Vi har ju gott om tid på oss att bli tävlingsklara - jag ska försöka planera för någon tävling i ca april månad. Sedan gäller det att hålla i och bita ihop om träningen över vintern...!

Hmm... känner faktiskt att jag blir lite motiverad till att träna bara genom att sitta här och skriva om det! Kanske ska gå ut och göra ett par mindre försök redan idag?! Alla övningar som inte innehåller hopp eller ligg kan vi ju prova! :-)


 

Fredagen den 6 oktober 2006

15 C

Jag förstår att många med mig är oroliga för Sera. Kan meddela att hon mår bra, förmodligen bättre än vad jag själv gör... Hon får specialgjorda kokta nötfärsbullar till mat (det enda hon vill ha) och hon har också kommit igång med att dricka ordentligt. I tio dagar ska hon få antibiotika och om fjorton dagar ca ska vi på återbesök till Vara veterinärstation för att ta stygnen på det ca 20 cm långa ärret... Ärret ser förresten mycket fint ut och det har hållit sig torrt och fint hela tiden.

Sera kämpar på med den stora tratten som hon såklart måste ha... hon slår emot både här och där och håller mig vaken om nätterna när hon vänder sig i sin bädd och tratten tar emot väggar och allt som finns omkring *ler*

Jag har tagit ledigt från jobbet den här veckan, och kommer sannolikt att vara ledig några dagar även i nästa, för Sera vägrar att vara själv - och då ska hon inte behöva vara det heller! Sedan kommer mamma att kunna komma hit och vara sällskapsdam åt Min Bästa Vän.

Jag måste tacka veterinären och djursjukvårdarna på Vara Veterinärstation som lät oss komma in omgående! Om vi, som jag först tänkte, hade åkt till Skara hade vi fått vänta och bli nr 3 i kö av akutfall (fick detta besked när jag ringde och sa att vi var på väg med en dräktig tik)... vilket hade kunnat medföra att jag inte ens hade suttit här med Sera idag... ! Sen ska jag såklart också tacka min kära vän Mathilda, kennel Explicit, som följde med mig och Sera till veterinären och var ett obeskrivligt stöd den hemska dagen...!
Kram på dig, Mathilda!

Jag vill också TACKA alla som har hört av sig, både via mail och via gästboken på vår hemsida...!!! Det är verkligen jätteskönt att känna erat stöd!

...till mina valpköpare... förlåt att jag inte orkade ringa till er, utan bara skickade ett mail... jag hoppas att ni förstår... och hoppas även att ni hittar små fyrbenta vänner hos någon annan storpudel, som är lika trevlig som min Sera.

KRAM på er alla vänner därute!!!


 

Onsdagen den 4 oktober 2006

12 C

Det är med en obeskrivlig sorg och tungt hjärta, jag tvingas meddela att det inte blir några valpar efter Sera och Marco...

Sera fick igår göra ett akut kejsarsnitt pga att en valp låg med ryggbjudning och omöjligt kunde komma ut på naturlig väg. Tyvärr var det ingen av de nio valparna som överlevde.....

Det gör mycket ont i hjärtat, men Sera mår i allafall - trots omständigheterna - relativt bra idag. Självklart kommer jag att vårda min älskling så att hon åter blir den glada och pigga pudel hon är...


...mitt i bedrövelsen fick jag syn på att Kennelklubben har registrerat Seras Norska Utställningschampionat och även godkänt det Svenska Championatet!
Det är såklart svårt att glädjas fullt ut ens åt det, men så småningom kan vi nog hitta tillbaka även till den känslan, Sera och jag...
 


Sera är godkänd som NUCH och SUCH, förutom sitt LP1 och LP2...


 

Lördagen den 30 september 2006

14 C

Jösses... det är så mycket att stå i inför valpningen, att jag knappt hinner med att berätta om det här på hemsidan!! Puh! (hoppas verkligen jag får tid att rapportera mer regelbundet när valparna har kommit, men jag är stensäker på att det blir lika mycket - om inte mer - jobb då!!!)

I dag har jag iallafall köpt det sista som vi behöver och tvättat så många handdukar och lakan jag kunnat hitta...! :-) Nu är det bara att vänta i några dagar till, sedan ska de små liven titta ut om allt går som beräknat.


Sera visar upp sin stora valpmage! Katten Pixel von Trixel kikar nyfiket fram från sin plats i valplådan... han får väl passa på att ligga i den nu, för sedan lär han inte vara välkommen gissar jag. Redan idag både morrar och gläfser Sera åt honom
när han försöker stjäla hennes mat... och hon gör säkert det samma om han
skulle våga sig på att ens titta på valparna i början!! :-)

Dagen i övrigt har gått åt till att försöka städa litegrann... har bland annat slängt en massa gamla Hundsport och Brukshunden! Jösses vad man samlar på sig onödiga mängder med gammalt skräp bara för att "det är synd att slänga"!! ...att man aldrig slänger så mycket som ett enda öga åt tidningarna när de väl är genomlästa en gång är ju en helt annan sak...

Ja... vad händer annars då. Hmm.. inte så mycket. Jag väntar förtvivlat på att Seras diplom för NUCH ska komma från Norge och att Svenska Kennelklubben ska godkänna hennes svenska championat. Väntar också på besked angående det kennelnamn jag har sökt om... har via telefon fått besked om att mitt förstaval till kennelnamn har skickats vidare till FCI för godkännande och det skulle tydligen komma info till SKK i slutet av september med besked om det blir godkänt där.

Livet består alltså för tillfället mest av väntan i olika former! *ler*


 

Lördagen den 23 september 2006

18 C

I morse, när Sera och jag morgongosade i sängen, kunde jag känna att det faktiskt finns små liv i den stora hundmagen...! Det sparkade så jag både kände och såg (!!) det på minst fyra olika ställen :-) Nu är det bara två veckor kvar till beräknad valpning (den 6 oktober) och det ska bli så himla spännande att få se vad det blir för något... och hur många!!!

I dag lade jag också sista handen vid valpboxen och valplådan. Valpboxen fick en extra golvmatta ovanpå mitt vardagsrumsgolv så att det skyddar lite extra för små busiga valpar... och valplådan fick en storstädning och jag lade alla fällar på plats. Sera har inte varit direkt intresserad av valplådan än, men jag hoppas att hon accepterar att valpa i den i allafall! :-) Den är lånad av min "valpningsguru" och mentor; Mathilda på Kennel Explicit.

Härom dagen fick jag också en jättefin bild från vår hundklubbskompis Bengt Lönnerblad! Han hade fotat mig och Sera när Sera var alldeles nyklippt, så jag blev jätteglad för den bilden! :-) Är ju liksom svårt att hålla hunden samtidigt som man håller i kameran...


Sera nedklippt bara dagarna efter N.S.UCh!
foto: Bengt Lönnerblad

...och på kvällen kunde jag naturligtvis inte hålla handen borta från magen... Jag har återigen sett och känt de små sprattlande vildbasarna där inne! Är så himla mysigt att jag skulle kunna sitta så hur länge som helst!!! :-)


 

Fredagen den 15 september 2006

13 C

Oj vad dagarna rusar fram nu då helt plötsligt!!
Massor händer... Sera blir tjockare för varje dag och jag har börjat att mentalt förbereda mig på att det kommer bli valpar som kan räcka till att starta en hel djurpark!!! På jobbet tippar de på nio stycken (!!), men det får väl ändå vara nog med de eventuellt sju som veterinären tyckte sig se?! oj oj oj... Ska försöka ta någon bra bild på henne så att ni kan se hur tjockis hon blivit! Som tur är så äter hon som en häst också, och det lär den lilla, vanligtvis supersmala, pudelfröken verkligen i behov av om hon ska kunna föda upp ett gäng med valpar!!!

Hundhuset (Nej, Sera ska INTE vara där med valparna!!!) har - tro det eller ej - blivit målat!!! Det har äntligen blivit väv på väggarna och fin ljusgul färg där inne! :-) Sera har fått bättre material i hunddörren så att det ska isolera lite bättre och nu är det bara någon form av matta på golvet så att jag kan städa ordentligt efter klippningarna kvar! Är jättekul att det äntligen blivit av!

Nästa projekt att sätta igång med omgående är valpboxen!
Jag ska möblera om i vardagsrummet och låta Sera få en stor stor valpbox där hon kan vara med valparna (blir nästan lika stor som själva rummet). Till en början får jag förhoppningsvis låna en valplåda, men den växer de ju ur efter ett par veckor och då ska de få stor yta att skutta omkring på! I morgon åker jag till mamma för att låna hennes grovtvättmaskin till alla hundfällar och div täcken och grejer till valplådan... Puh! Det är mycket att joxa med! ...men hjälp så spännande!!!


 

Onsdagen den 6 september 2006

16 C

För det första: TACK för alla gratulationer som kommit både via SMS och i vår gästbok! :-) Det är så härligt att läsa! Kram till er!!! :-)

Den lilla smala saken, som blev ännu smalare när jag klippte bort all päls, visade sig trots sin tunnhet bära på små liv i dag när vi var på ultraljud. De tecken som jag tycker mig ha sett var alltså inte inbillade och de två dagarna med lite gulfärgade flytningar (dock helt utan feber eller tecken på att må speciellt dåligt) verkar inte ha varit något att oroa sig för!
Vi räknade till mellan 4 och 7 små foster och alla vi såg hade små små hjärtan som slog så fint på skärmen! En liten buse passade också på att visa att den hade tänkt sig bli en livlig hund, för vi kunde faktiskt se den röra på sig där inne! :-)

Veterinären har sagt tidigare att de inte är så positiva till att räkna valpar vid ultraljud, för det är lätt både att missa någon och att räkna en valp flera gånger. Siffran vi kom fram till (vet. och jag) är alltså mycket ungefärlig!
Sen kan det ju också hända saker de återstående ca 33 dagarna av dräktigheten!!! Dock vet jag att de levde och mådde bra idag och nu håller jag tummarna för att de ska klara sig hela vägen fram!


Här är en av de små krabaterna! Kan du se huvudet?!


 

Måndagen den 4 september 2006

13 C

Det går att köra tur och retur Vinstra (55 mil enkel resa) på två dagar... Hemresan gick dessutom osedvanligt lätt när resultatet i Hundorp blev som vi alla längtat efter så länge....

Sera är nu
NORSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION

efter att ha fått CERT och blivit BIM på utställningen i går!!!!!!!!!
Eftersom hon även har ett svenskt cert, så kommer jag också att ansöka så att hon även kan få kalla sig

SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION!!!

WEEEEE!!! ÄNTLIGEN!!!!!

Ett längre referat kommer i kväll, nu är klockan 06.30 och jag är på väg till jobbet, men jag vara bara tvungen att lägga ut den underbara nyheten!

Kl 20.30:
Nu är championhunden nedklippt - det är nog med utställningar på ett tag, men vi kommer att göra comeback i veteranklass nästa år!!!

Till helgen...

Kan direkt erkänna att jag var nog så skeptisk till att det skulle lyckas den här gången. Har visat för Dan Ericsson förut och senaste gången tyckte han ju att hon var på tok för tunn... Det blev bara en slät etta då! Sera har förvisso ätit redigt den senaste tiden, men hon är ju lite tunn som typ, så mina förväntningar var inte på max.

Dessutom blev det så att jag skulle visa min lilla guldklimp själv av olika anledningar och då blev det ju extra nervöst! Alla hennes tidigare cert har ju kommit genom inlånad Tove-handler (inklusive det svenska certet!!). Efter att Bente klippt jycken kändes det jättebra vid uppvärmningen och jag äntrade ringen.... Sera visade sig mycket bra även här, men jag hörde hur domaren sa (vad jag tyckte då) än det ena och andra som var negativt och nervositeten bara steg i väntan på vinnarklassen.

Väl där sprang jag och Sera som aldrig förr och när Dan Ericsson pekade på mig att vi skulle ställa oss först vågade jag nästan inte tro det. Han pekade också att en annan hund skulle flyttas fram i ledet och jag sneglade bakåt för att se om han pekat framför eller bakom mig. Sedan var det dags för det sista varvet och när jag då såg att domaren tittade länge på Sera började jag våga tro lite smått... Lyckan var naturligtvis total när han så förkunnade att detta var slutresultatet! Sera och jag stod på första placering och fick vårt tredje så hett efterlängtade CERT!!!

Sedan kom ringsekreteraren med den rödgröna åtråvärda CHAMPIONATROSETTEN och jag hoppade rätt upp och skrek av lycka! :-)

Inga championtikar eller veterantikar deltog och vi blev därmed även bästa tik! Som konkurrent till Bäst i Rasen fick vi en annan Dajmens-hund: Dajmens Easy Karadas. (Som även han fick CERT i helgen - sitt tredje, men han behöver fortfarande storcertet innan han blir champion... det är bara en tidsfråga så kommer även det!!!)

Sera slutade som BIM, vilket jag självklart är mer än nöjd med... Det viktiga var ju CERT och NORSK CHAMPION, så klart! :-)

TUSEN TUSEN TACK TILL GRETE, BENTE OCH TOVE SOM HAR HJÄLPT MIG MED KLIPPNING, HANDLING OCH INTE MINST ERAT TÅLAMOD OCH STÖTTNING I SÅ VÄL FRAMGÅNG SOM MOTGÅNG! NI ÄR HELT KLART BÄST OCH JAG HADE INTE KLARAT DET UTAN ER!!!!

Sera har tagit alla sina cert och sitt norska championat i den korta Toilette 60
Bara det är en merit i sig...! och det är också en merit att valpköparen, dvs jag, som sa att hon bara skulle visa Sera en gång för att få en bedömning (sedan skulle hon vara nedklippt för att bara tävla lydnad och agility!) har klarat av att hålla pudelpäls i trim och nått målet med att få en storpudel till utställningschampion!!! Tack Grete, för att du ändå sålde den lilla Seran till den svenska anti-päls-människan...!!! :-)

Har redan skickat in championatanmälan till NKK och när det blivit godkänt ska jag även söka om det svenska championatet på det cert som Sera vann i Ransäter 2003. Den gången gick hon i continental och för den klippningen vill jag tacka Monica Jonsson, Ledups kennel.


Sera och jag tar emot cert och championatrosetten!


LP1 LP2 NUCH Dajmens Call me Josephine och Dajmens Easy Karadas
BIM och BIR på Hundorp 2006

Stort tack till Kristin Eivindvik för bilderna!!!

För övrigt i helgen så gjorde lilla Chanel och Ossie debut i valpklass!
Ossie blev BIR-valp och gick vidare till finalen. Blev BIG-valp och slutade som BIS-4-valp!!! Karadas, som blev BIR, slutade med en hedersam BIG 2.
Läs mer om helgen på www.dajmen.com


 

Måndagen den 7 augusti  2006

24 C

Förlåt att det är så dåligt med uppdateringar... men det finns skäl, jag lovar..! :-)
För det första får jag ont i armen av att sitta vid datorn, och på semestern är det ju bäst att vila från det så mycket som möjligt (kommer att bli svårt de närmsta dagarna, ska lägga ut en mängd semesterbilder har jag tänkt...!) och sedan händer det inte så värst mycket för mig och Sera just nu... eller ja... hmm... får lov att återkomma till det om ett par dagar...! *ler finurligt*

Sera, jag och Stefan har varit på fem dagars semester i Norge!
Vilket underbart vackert land det är!!! Jag blir alldeles hänförd av dess berg och dalar och GRÖNA vatten! ...till och med Sera blev häpen vid Geirangers fjordar och utsikt! ;-)

Vi började med en kort visit på Vinstra, hos Tove och Grete, och fortsatte sedan resan mot Trondheim för att efter några dagar där bege oss turen om Trollstigen och Geiranger. Det var fint som fan, men tog lite längre tid att köra än vad vi trodde... ! Orkade dessutom inte slå upp tältet sista natten, så vi körde över 100 mil för att komma hem! Startade kl 10 från Trondheim och med ovan nämnda körväg så var vi hemma kl 03.15 på natten till idag...! Puh! ...fast lite fräckt också... det GÅR att köra till Trondheim på mindre än ett dygn! *skrattar*

Bilder kommer så småningom. Lär bli fler än ett album...!
Här ett smakprov!


Sera och jag vid utsiktsplatsen vid Geiranger, 6 augusti 2006.


 

Lördagen den 22 juli  2006

25 C

Oj då... det är visst nästan en hel månad sedan jag skrev här sist! :-) Knasigt! Men så blir det när tävlandet gör ett uppehåll och jag inte direkt har varit speciellt ambitiös med varken träning eller kamera på ett tag... Har förvisso tränat lite lydnad med underbart härliga resultat, men helt enkelt inte orkat skriva om det..! Vi tränar ju för klass 3 och det är så mycket att slipa på innan vi kan starta (dock är alla moment "genomförbara" som det ser ut i dagsläget - men det räcker knappast för att norpa ett förstapris!)

Till lite andra saker:
En av min systers allra bästa vänner (de bodde ihop när de pluggade till optiker i Borensberg i tre år) sitter fast i södra Libanon med sin familj och kan inte komma därifrån! Familjen består av make och två barn, 5 år resp 6 månader gamla. Hennes övriga släkt, kusiner, bröder och föräldrar har troligtvis klarat flykten från Aitaroun till Libanon och har även sannolikt kommit med en båt över till Cypern. Malak, som hon heter, har försökt fly via bil men de fick vända ganska omgående då de blev beskjutna. Senast som Syrran fick information från en arbetskamrat till Malak, som varit i kontakt med henne, var i mitten på den gångna veckan... det är flera dagar sedan det... UD känner till att Malak m familj (plus många andra, såklart) befinner sig i Aitaroun (titta på en karta, så ser du hur skrämmande nära gränsen till Israel det ligger) men har sagt att det är för farligt att hjälpa dem.

*suck*


 

Måndagen den 19 juni  2006

27 C

Gårdagens flopp på utställningen i Drammen (bara en slät 1:a!!!) bleknade lite grann när Sera i dag blev KLUBBMÄSTARE I AGILITY på Götene BK!
Jippi, vad kul!!!! Det var ett agilitylopp och ett hopplopp där resultaten sedan lades samman och vi hamnade då överst på prispallen! :-)

Jag är framför allt nöjd med att vi klarade alla kontaktfält (jättefint!!!) och att hon som vanligt lyssnade så himla bra under loppet. Fick fem fel i slalom (attans - det spökar fortfarande med slalomet!) och i hoppklassen rev hon ett hinder, men det berodde sannolikt på något som jag gjorde när hon var över hoppet... brukar vara det.

I går, i Drammen, gick det precis uruselt!!! Sera skötte sig förvisso, hon rörde sig jättebra och jag kan inte skylla något på vår prima handler, Tove, heller... Nej... här var det bara domaren som det var något stort fel på...! Tycker det är taskigt att skriva "oren färg" om Sera, som faktiskt är svartare än de flesta storpudlar och därtill är hon ju hela 6,5 år...!!! Å andra sidan gav hon 8-åriga Marco kritiken "får inte bli grövre".... vem tror att en 8-årig veteranhanne växer ytterligare...?! *ler*

Bilder kommer från helgen, och kanske även en från prisutdelningen i dagens KM. Ska även lägga ut en bild på lilla Ludde - en tremånaders jättemysig hanhundsvalp som är til salgs på Dajmens kennel...!


 

Torsdagen den 8 juni  2006

20 C

Tjohoo!! Husvagnen är räddad! :-)
Vid årspremiären för lilla Assar upptäckte jag att kylskåpet hade lagt av under vintern. Ett tappert försök gjordes för att försöka rädda det - tipset vi fått var att vända det upp och ner ett par gånger... - men det lyckades inte. Jag deppade lite över det, eftersom ett nytt kostar lika mycket som ett vanligt fullstort och det är inte lätt att få tag på ett nyproducerat i samma mått som Assars kylskåp...! *sur*

Då kom Anna (med tollaren Kiwi) till min räddning! Anna hade nämligen ett begagnat (som hon hade köpt nytt för ett par år sedan) som hon kunde tänka sig att sälja!! :-) Jippi! Då återstod bara dilemmat med passformen... men ibland har man tydligen turen på sin sida! Kylskåpet var av samma modell och passade alltså perfekt i det tomma hålet som det gamla hade skapat! *jippi* Gissa om jag blev glad! :-) Tusen tack, Anna, för att du har räddat min lilla husvagn! :-)


Perfekt på plats - det nya kylskåpet som jag fick köpa från Anna!


...och som bonus, denna lyckliga dag, hittade Stefan inte mindre än TRE
FYRKLÖVER på gräsmattan här hemma! :-)


 

Onsdagen den 31 maj 2006

14 C

Aj aj aj, vad jag har ont om tid!
Tänk om ett dygn kunde vara 48 timmar, eller om åtminstone veckan kunde ha 10 dagar - vad bra det skulle vara! :-)
Attans retligt när det dessutom ligger så mycket och väntar på att få bli publicerat på hemsidan... resultat, bilder osv...

Nåja. Tiden räcker helt enkelt inte till för allt. Tillsvidare får ni nöja er med ytterligare två bilder från helgens äventyr... eller gå in på www.dajmen.com och se om Tove hunnit med mer än mig...!


Det framgångsrika laget - MFS Dajmen! fr v Frida, Sera och Marco


Jag och Sera i flygande fläng...!


 

Måndagen den 29 maj 2006

16 C

Hemkommen från en härlig 4-dagars agilitytävling i Kumla! Kumla BK som vanligt toppentrevlig klubb att vistas på - alla muntra, pigga och positiva! Att sedan väderleken inte var lika kul alla dagar är ju inte Kumlingarnas fel...

Sera och jag är jättenöjda med helgen! Bästa resultat blev en 6:e placering i hopp 2:an på söndagen, men vi är genomnöjda med resten också. Jag har kommit på ett par saker som jag antingen måste träna mer på eller också sluta att göra helt enkelt! :-) Läs mer i resultaten (när de kommer ut här på sidan...)

En annan ypperligt rolig grej var att vi, tillsammans med Tove, Frida och Marco, lyckades placera oss med laget MFS Dajmen vid båda lagstarterna i Kumla!!! Det var många många lag som diskade sig, men vi gick runt med våra tre hundar! :-) Helt super!

Å ännu roligare var det att ha sällskap av Tove hela helgen! Vi knödde in två pers och tre storpudlar i lilla Assar - det gick finfint! :-) Tack Tove och hundarna, för en jätterolig helg!!! :-)


Sera i full fräs mot tunneln under tävlingarna i Kumla flygarhelgen.


 

Söndagen den 23 april 2006

16 C

UPPFLYTTAD TILL AGILITYKLASS 2!

Det vi missade igår, tog vi igen med besked idag!
I går kväll åkte jag en snabbis till klubben för att försöka komma på hur jag ska göra för att klara kontaktfälten... eftersom vi faktiskt sedan tidigare fått två pinnar så förstår jag ju att det måste finnas ett sätt - och mycket riktigt. Idag gjorde jag som jag gjorde i början med Sera, jag får helt enkelt finna mig i att jag måste finnas med vid nerfarterna och peka ner i backen! Då kan hon!!! Får bli "Jenny-kontaktfält" med nästa hund.

På Tomtens BK i dag hade jag, precis som igår, som enda målsättning att klara kontaktfälten och när jag kom i mål kunde jag knappast fatta att det hade gått hela vägen!!! :-) Sera bara gjorde det!!! Hela loppet var en fröjd, så när som på en "fulsnurr" efter däcket, men eftersom jag hade målet att klara kontakterna så är det inte något jag lägger någon vikt vid. Vi uppfyllde vår målsättning - och det belönades med den sista uppflyttningspinnen!!!
ÄNTLIGEN!!!

Klassen efter, en öppen hoppklass, bjöd på en mycket rolig och lite lagom knixig bana av Anders Bergqvist och med vårt superlopp i starkt minne bestämde jag mig helt enkelt bara för att köra för fullt. Det loppet blev, om möjligt, än bättre än det förra och jag utnämnde det omgående till det absolut allra bästa lopp vi någonsin gjort! Det var ett sådant där som man alltid drömmer om att få vara med om. Allt flöt, jag hann med alla byten och placeringar precis som jag tänkt och Sera gav verkligen järnet! Underbara, älskade pudel!!! Som bonus till Det Perfekta Loppet var att vi dessutom klämde till med en seger! Vilken dag.......!!!!! :-)


Jag och Sera i öppen hoppklass.

 

Lördagen den 22 april 2006

15 C

Om jag ska träna agility med nästa hund så ska jag inte lära in kontaktfälten så slarvigt som jag gjorde med Sera.

Tränade i går och fick faktiskt till ett par hoppade kontaktfält även på träning (hon brukar ju "tyvärr" vara felfri på träning, men hoppa på tävling) och tyckte jag lyckades visa henne hur hon egentligen skulle göra och det verkade som om den lilla lilla pudelhjärnan faktiskt fattade... I dag fick jag dock facit - jycken tror fortfarande att avhopp gäller på tävling! ;-)

Attans också!

Här är några bilder från gårdagens träning...

Sofia koncentrerar sig
 

Bildbevis - Sera hoppar!
 

Sera och jag har en diskussion om vad man ska med kontaktfält till!

...och sedan visade pudeln prov på sin nyvunna kunskap....! ;-)


 

Söndagen den 16 april 2006

12 C

Fredagens agilitytävling... oj vad härligt att vara tillbaka på agilitybanorna igen! Har tänkt att göra ett par starter i agility i år för att förhoppningsvis kunna knipa den där sista pinnen i agilityklass 1! Skulle vara kul att komma till klass 2 även där. Dock märkte jag att vi inte riktigt är framme där än, trots att jycken gör så gott som hundraprocentiga kontaktfält på klubben. Jag tror dock att det främsta problemet är att jag är lite lite annorlunda på tävling än på träning och att det lilla räcker för att störa Sera. Till exempel märker hon det säkert när vi står i starten och jag smeker/masserar henne lite.. jag för ju bara över mina darrande händers känsla till henne! Dock är jag inte längre så nervös som jag har varit, dels beror det på att jag tycker att det i första hand ska vara KUL att tävla och dels beror det på att vi i vinter har haft en studiecirkel utifrån Niina Svartbergs bok "Tävlingspsykologi för hundförare" (eller nå´t sånt där heter den). Det har verkligen varit kanon och bidragit till helt nytt fokus för tävlingsidioten Sofia. Plus så klart förra vinterns träning för Jenny Damm. Hon lärde mig framför allt att gå banvandring ordentligt och att våga tro att jag hinner mer än jag tror... (typ).

Den här första "provtävlingen" (det var ju inofficiellt) gav mig flera idéer om vad jag ska träna mer på och även insikt i vad jag faktiskt gjorde som fick Sera att göra fel. Egentligen skulle jag väl skriva att HON gjorde RÄTT som följde min felaktigt visade väg. För just så var det! Sera är makalöst uppmärksam och följer banne mig minsta vink! :-) Det är ju bara positivt... om nu den förbaskade föraren bara kunde få till det och se till att visa rätt!!!

Nästa helg sker årets debut i officiell klass. Två dagar i rad! :-)
Håll alla tummar du har för att vi lyckas! :-)


 

Tisdagen den 4 april 2006

5 C

Jösses vad mycket lite inspiration kan göra.

Jag råkade häromveckan slumpvis köpa ett lösnummer av tidningen Canis. Sedan var det klippt! Fram med klickern, in på Adlibris och beställ en ny klickerbok (som jag upptäckte att jag redan hade lagom när Adlibris hunnit skicka min order!!) och ut på träningsplanen!!! Från och med nu ska jag sluta använda klicker i min träning... jag ska börja träna med klicker, istället!

I dag (tredje träningsdagen i rad efter vinterdvalan - Sera är överlycklig!) körde jag benhård fokus på rutan, fjärrdirigering och att göra snygga upptag av apporten (utan att rulla eller busa upp den!). Det gick strålande och det är ungefär tusen gånger roligare att träna när man har fått vila sig i form under vintern... *ler*

Agilitypasset var kort men intensivt. Kontaktfält var enda syftet och när jag testat alla kontaktfält "löst" så körde jag A-hindret i en liten bana. Tydligen är det fler än jag som har vilat sig i form under vintern, för Sera missade inte ett enda kontaktfält under övningarna och då har vi inte tränat sedan i oktober skulle jag tro!!! :-) Hoppas flytet (och kunskapen) håller i sig april månad ut... ligger lite agilitytävlingsplaner under kommande helger, nämligen.

Något som inte hade vilats i form är dock min egen kondition... Pust stånk och stön lät det från mig efter en "bana" på 15 hinder... och jag som snällt tänkte att Sera inte skulle orka fyra klasser agility på en dag och därför bara anmälde till tre vid en av tävlingarna... kanske är det jag själv som inte kommer ha en chans att orka...!


 

Tisdagen den 21 mars 2006

-4 C

Äntligen tävlingspremiär i utställningsringen igen! Var i Eidsvoll, Norge i helgen som gick och gjorde årets första försök att kapra Championattiteln...! Hade skyhöga förväntningar med förra årets certframgångar i minnet, men det stod ganska snart klart att lyckan inte var gjord ännu... Sera var minst sagt lite trög på lördagen för domaren Dan Ericsson och det framgår tydligt av kritiken... en pudel måste röra sig för att få höga placeringar!

På söndagen gick det lite bättre, men så gjorde det även för framför allt en av de andra tikarna... Den hunden gick från att aldrig ens fått HP på en utställning (och den är utställd en hel del!!!) till att ta både cert och BIR! Ägaren hade tänkt sig att klippa ner pälsen efter den här utställningen, men jag undrar om det inte "blir en Sofia" av den ägaren också... ja, menar - när man får en sådan framgång är det vansinnigt svårt att stå emot att inte försöka igen!!! (Fast efter Seras svenska cert gjorde ju faktiskt jag just det  -jag klippte ner en fullpälsad continental för att jag var så attans trött på allt jobb med pälsen...!)

Hm... kanske ska jag ändå hoppas på att ägaren till söndagens BIR-hund följer sin inställning till att använda sax och trimmer... då är vi av med den konkurrenten till nästa Norgeresa! ;-) Fler resor blir det - och fler cert ska vi ta med oss hem! Det är bara att försöka igen! :-)

Under helgen ställdes även andra Dajmar... Donna blev 2 btkl båda dagarna och Marco blev BIR-veteran i två dagar... som han på söndagen dessutom krönte med en BIS 2-veteran!!! Strålande! :-)

Än en gång... Tusen tack till Tove och Grete för kanontrevligt sällskap samt jubeltack till Tove som lyckades rädda Seras "sönderklippta" ben samt gjorde ett tappert försöka att visa mig vart jag INTE ska klippa nästa gång...! ;-)


 

Torsdagen den 9 mars 2006

-6 C

...så har jag då sett två avsnitt av hundprogrammet som Sera och jag prövade för... Efter det första var jag mycket skeptisk till fortsättningen, men gårdagens program tyckte jag verkade lovande inför fortsättningen! :-) Lotta (alias "Sjörövar-Lotta" bland bekanta, pga de ibland lite grövre ord och uttryck som kan slinka fram...!) är strålande som juryns ordförande när hon verkligen är rakt på sak med diverse överviktiga hundar och överviktiga (på ett annat sätt) hundägare... *ler*

Å visst hade det varit lite kul att vara med - om man bara hade kunnat undvika själva TV-grejen av det hela... Jag hade älskat att få träna hund och prova nya saker med Sera hela dagarna (typ modefotografering - jag är övertygad om att Sera hade varit som klippt och skuren... hon kan ju redan sitt-ligg-stå genom fjärrdirigering!), men jag vidhåller å det bestämdaste att själva TV-grejen kunde kvitta fullständigt! *guud vad pinsamt att se sig själv fjanta runt i rutan och vi ska inte tala om hur många grodor, eller feta paddor, som hade hoppat ur min stora käft...!* ;-)

Följer programmet med fortsatt spänning och mycket nyfikenhet! :-)


 

Söndagen den 5 mars 2006

-5 C

Vintern håller i sig och så också kylan... hmm... tror inte jag kommer ihåg att vi haft en sådan här lång, kall och framför allt snöig vinter sedan jag var barn... (och det var ju hiskeligt många år sedan!)

Nåväl. Snö och isigt underlag gör att hundträningen är lite dämpad för min del. Jag tränade en del förra helgen. Under de tak som finns där jag bor. Det brukar ofta vara barmark (eller åtminstone snudd på) där och då går det ju an i allafall. Sera har löpt också, så någon träning på klubben har det inte kunnat bli för vår del - men jag börjar bli rejält tränings och tävlingssugen nu igen! :-) Det är kul!

För övrigt har det inte hänt speciellt mycket alls faktiskt.. inte vad gäller hunderiet i allafall. Jag klippte Sera för två veckor sedan och dels var det verkligen på tiden (var nog typ november/december sist det var klippning) och dels måste jag nämna det bara för att det blev så ATTANS bra!!! Det har hänt att jag tyckt det blivit ok förut, men den här gången kändes det BRA! Till coh med så bra att jag kan komma att våga klippa Sera själv till utställning! ...nåja, inte till de norska utställningarna i år dock, för då är det ju championatjakt som gäller, men till nästa års comeback i de svenska ringarna... *he he* då går sotsvarta Sera i veteranklass och då kanske jag kan våga mig på att sköta frisyren helt själv... Då har det bara tagit sju år för att lära sig klippa pudel.. *jösses - varför väljer man inte flatte eller någon annan ras med barnsligt lätt pälsvård* ;-)

ps. Ja, Jonna och Mathilda, det var en rak "flirt" med era vilda påståenden om att jag någonsin kommer att skaffa annat än pudel... jo, kanske något annat, men jag lovar att det inte blir flatte! *ler*


 

Lördagen den 11 februari 2006

-4 C

För egen del så är jag fortfarande helt matt efter ett par ofrivilliga dagar i sängläge... har haft vinterkräksjukan och det är INTE roligt! :-( Fick till exempel ställa in dagens resa till Göteborg, där jag skulle hämta Seras och mitt fina pris för "Bäst-i-Väst 2005". Jag har helt enkelt inte krafter nog att köra de 15 milen i bil på egen hand.

Sera firade 6 år som storpudel i går och bilder från födelsedagskalaset finns bland de andra fotoalbumen. Jag tog också en hääääärlig vinterbild på istappar, blå kvällshimmel och min ljusslinga (som jag inte hunnit/orkat/velat ta ner än...!)

Nu ska jag gå och vila mig i form inför morgondagen och måndagen, då jag tänkte återgå till jobbet igen.


Visst är det läckert!


 

Torsdagen den 19 januari 2006

-7 C

Alldeles lagom till att kylan kommer tillbaka utomhus har jag provat på en helt ny typ av hobby... att måla tennsoldater! :-)
Nåja.. jag började min tennsoldatsmålarkarriär med att färglägga hästarna och jag kan lova att det var tillräckligt pilligt för min del! ...man ska inte titta med alltför granskande blick på de träns jag har målat, för då ser de mer ut som någon konstig form av ansiktsmask för de stackars hästarna, men kolla gärna in den ensamme soldatens knappar i jackan! Det är pill det!!! :-)


En fanbärare, en trumslagare och så herr General främst i ledet!Jag blev mest nöjd med skäcken, fuxen (spana in att den faktiskt
har en strimbläs också!) och den vita hästen.Herr General med sina skimrande knappar!Här är hela skvadronen på väg ut på fältslag! :-)


Tisdagen den 17 januari 2006

-2 C

Jag skulle egentligen ha kallat honom för DenVildaBebin - för det är precis som en sådan han är... Pixel von Trixel, alltså.
I söndags fick han vara med mig en lång stund ute och när marken blev för tråkig att smyga omkring på hittade han raskt nya utmaningar... han klättrade helt sonika upp i ett träd! :-)

...där satt han sedan ett bra tag, för ner var tydligen inte lika lätt att ta sig...


Pixel gör debut som trädklättrare.

Om jag bara klurar ut hur man gör, så kommer jag förhoppningsvis inom kort även att kunna visa filmer här på hemsidan och då kan man se hur den lilla katten jamar och jamar i förtvivlan över sin okunskap över att ta sig ner på marken igen! :-)


Lördagen den 7 januari 2006

0 C

Sera och jag har varit på ett lustigt äventyr - vi har provat för en plats i den nya "tävlingssåpan" (jag gillar inte dokusåpor, så jag vägrar att kalla det för en sådan!) som ska gå i TV3 under våren - TOP DOG!
Det var uttagning till programmet på Sollentunamässan idag och eftersom Sera och jag hade typ fått en inbjudan (och varför vi fick det är en lååång historia) så var vi ju helt enkelt bara tvugna att åka dit och testa!!!

...jag har nog aldrig sett maken till ett sådant spektakel!!! :-)

Det vimlade av hundar och människor, men flest på plats var nog ändå folket från produktionsbolaget - och att TV-människor hade en så märkligt låg organisationsförmåga hade jag inte kunnat föreställa mig! Tack och lov så kom jag och Sera in bland de första, så vi var färdiga för hemresan redan strax efter kl 10 (insläppet för de "föranmälda" var från kl 8).

Nåja. Jag måste väl berätta lite om vad "såpan" ska handla om... Det går ut på att 12 ekipage bor i ett hus i fem inspelningsveckor och tränar sina hundar till att bli "showhundar" - vinsten i det hela är ett modellkontrakt till hunden! Det fräcka i kråksången, enligt mig, är såklart att få träna hund dagarna i ända - inte behöva göra nåååågot annat än bara träna träna och åter träna! Sedan är det "veckofinaler" (ett program spelas in på tre dagar, så egentligen är det alltså "final" efter tre dagar) och där röstas ett ekipage ut tills det återstår tre stycken till den slutliga finalen.

Helt ärligt så kunde själva TV-grejen i det hela kvittat för min del... jag blev intresserad av att försöka ta mig vidare till Top Dog just för att få träna hund och lära mig massor... att man inte får betalt en enda spänn och att jag hade fått ta ledigt från jobbet en längre tid är ju egentligen inte så värst lockande... inget betalt från TV i kombination med att ta ut obetald ledighet från jobbet kan ju vem som helst räkna ut slutsumman för!!! :-|

Hur det såg ut och hur det hela fortlöpte under dagen kan du se och läsa mer om i vårat TopDog fotoalbum!!!

Slutligen två nya bilder på Sir Artchie - alias Pixel von Trixel - när han undersöker sin omgivning...


Pixel har hoppat ner i en papperskasse......och när han ändå är i farten testar han även hur en plastkasse
ser ut från insidan!


Måndagen den 2 januari 2006

-1 C

Pixel von Trixel lär sig nya hyss varje dag...
I dag var det dags att föreviga hans senaste bus - att klättra på kökslådorna! Inte för att det kanske är något att uppmuntra, men jag kunde inte låta bli att ta en bild av det i allafall. Han är ju så söööööt! :-)


Pixel gör allt för lite mat...

För övrigt så gjorde jag ett nytt försök med Pixel i koppel utomhus... han satte sig på tvären redan i hallen och sedan höll han sig fast med alla sina små klor på min axel när vi väl kom ut! Snö gillar han inte, tydligen! ;-)


Söndagen den 1 januari 2006

-2 C

Nytt år, nya friska tag!
Börjar internetåret med sedvanlig (nåja, sedan ett år tillbaka i allafall...) arkivering av dagbok och nyhetslistan. Allt finns i Arkivet, ifall någon skulle bli nyfiken på vad Sera och jag har haft för oss tidigare år...

I dag var det också premiär för lille PixelTrixel att testa på utelivet.. för säkerhets skull iförd koppel och på trygg vinterklädd altan fick den lilla katten testa sina ben utomhus. Han gick runt lite försiktigt i ett par minuter, men efter en stund kom han på att det bästa sättet att vara utomhus var att sitta på min axel och jama...!


i full färd mot mattes trygga famn...

God fortsättning och lycka till med hundtävlandet under 2006!


Tidigare dagbok, från 2005...
...hittar du i Arkivet!