Tidigare layouter
28 juli 2009 - 23 februari 2011:

Intresset för distansritt tog rejält fart under 2009, så det var självklart att en distansbild skulle pryda framsidan :-) Alla hundarna fick också plats, men under hösten 2009 fick Ica somna in. På hemsidan levde hon dock kvar betydligt längre och återfinns fortfarande i minneslunden. När jag kände att hundar för första gången i hemsidans historia inte längre dominerade min vardag, var det dags för en ny layout igen och den här fick sållas till arkivet.
 
16 juni 2008 - 28 juli 2009:

Temat på den här layouten var "ombyggnad". Eftersom det tillkommit såväl andra hundar, hästar och får (och en och annan sambo) på sidan så byggde jag om från "-om storpudeln Sera" till "-om hundar, hästar och får".
Sedemera fick jag "klagomål" på att en viss storpudelvalp inte fanns med på förstasidan (Grete och Monica skapade en egen liten chatt i min gästbok *ler*) och när det dessutom skapades en egen hemsida för fåren så fick även den här "ombyggnadslayouten" byggas om...

 
05 oktober 2007 - 15 juni 2008:

Fick tacksam hjälp från Ylva med Bissvargarna till denna layout. Gillade den mycket för att den var så enkel, men ändå så annorlunda mot mina tidigare. En helt oväntad färg också som jag absolut tyckte om, men nog inte kommit på själv :-) Med den här fina layouten dröjde det innan det kändes aktuellt att ändra, tyckte jag... tills dess att jag kom på att sidan inte längre bara handlade "om storpudeln Sera" - det hade ju kommit in både hästar och får på sidan!


 
11 maj 2006 - 05 oktober 2007:

Gillade den här layouten som hade agility i fokus... fast egentligen inte så mycket att jag hade tänkt ha den liggandes sååååå länge! :-) Fick layouthjälp redan i april 2007 av Ylvan men många olika omständigheter gjorde att jag inte hade den tid som behövdes för att färdigställa och lägga ut sidan...
Nåja. Bättre sent än aldrig!
Samtidigt har ju faktiskt agility varit i fokus för mig och Sera under hela 2006 och även 2007, så på så sätt passade ju min agility-layout mycket väl! :-)


 
21 november 2005- 10 maj 2006:

Hur underbart vackert det än är, så vill man ändå alltid någon gång ändra...
Layouten som fick göra entré efter stjärnglansen och glamourlayouten var en snabbgjord grej... mönstret finns i Photoshop och jag bara liksom använde det...! Menyn från förra layouten fick vara kvar, för den gillade jag, och jag gav ännu mer utrymme för min söta Sera med tre huvudstudier. Av någon anledning så blir det alltid i någon brunaktig ton när jag skapar på egen hand... (se nedan - brunt dominerar!)


 
17 april 2005- 20 november 2005:

Frida - det säkra layoutkortet - hjälpte mig med ovanstående skapelse och JÖSSES vad nöjd jag var med den! Ville helt enkelt inte byta på jättelänge!
...men sen kommer det ju en dag då det bara känns för trööökigt om inget nytt händer och sådant var det den 20 november. Har förvisso två layouter i datorn som jag inte har släppt ut, så funderingar kring "nånting nytt" har funnits en tid innan jag gjorde slag i saken och tog bort den här underbara glamour-layouten som passade min glamourpudel så himla bra...! ;-)
(design: Frida Engman 2005)


 
21 mars 2005- 16 april 2005:

Tröttnat på snurrbilden och på dubbelmenyerna. Nu lurade jag ut (med lite mailkorrespondens med Frida) hur jag kunde öppna en menyrad som inte fanns förrän man klickade i den vänstra menyn ;-). Tyckte för en kort stund att den bruna färgen var läcker som kontrast mot det blå, men tröttnade egentligen på brunt bara efter någon dag... Tyvärr var alla idéer som bortblåsta och jag bara inte kunde komma på något nytt. Som tur är hade jag och Frida en av våra beryktade "hund-foto-datordagar" i april, och då fick denna layouten gå i graven! :-)


24 januari 2005 - 20 mars 2005:

Ännu ett försök att illustrera Seras fart och glädje. Här gjorde jag en "snurrlayout" med Sera i stormens öga. Trivdes bra med den layouten och behöll de dubbla menyerna även här. Även om min ambition är att gå i från "årstidslayouter" så tyckte jag ändå att denna kändes lite som en vårlayout. Bilden är tagen en av de få dagar som snön inte täckte marken! :-)


26 december 2004 - 23 januari 2005:

Gillade verkligen vinterlayouten, tyckte den var lite kul med alla vilda Seror som hoppade omkring! :-) Efter årsskiftet var det dock bara snö på min hemsida - inte i verkligheten - och jag började längta efter våren... (åsså bestämde jag mig för att försöka undvika layouter efter årstider i fortsättningen! Är roligare att ändra när andan faller på!)


10 oktober 2004 - 26 december 2004:

Föll för tricket att ändra layout efter årstid... Är riktigt nöjd med höstlayouten! Sen att den fick ligga på tok för länge, om tanken skulle vara att ändra layout i takt med väder och årstid, är ju en helt annan sak...!


4 september 2004 - 9 oktober 2004:

Bestämde mig för att göra det lite färggladare på sidan och lekte hej vilt med PhotoShop! Resultatet blev lila. :-) Dessutom passade jag på att göra om alla undersidor (puh!!) så att det skulle bli enklare att ändra layout i framtiden... Jag var mycket nöjd med den här layouten, men när kommentaren "det ser lite tjejigt ut" kom så var det dags att byta... ;-)


23 juli 2004 - 3 september 2004:

Den här designen blev det när jag tröttnat på att ha en "rörig bakgrund" som jag tyckte förra layouten hade. Vitt, rent och snyggt. Men jag var lite lat! Orkade nämligen inte göra om alla undersidorna så jag fick ett enhetligt mått på dem och det innebar också att jag "satt fast" i storlek... Tog ett tag innan jag orkade joxa med undersidorna, men nu är jobbet gjort och nästa gång borde layoutbyte inte kännas så attans jobbigt! ;-)


13 juli 2004 - 22 juli 2004:

En layout inspirerad av sommaren... var på segelbåtsutflykt och tog ett par riktigt fina bilder som jag sedan alltså gjorde en layout av. Gillade den kanonmycket när jag grejade med den, men tröttnade ganska snabbt när den väl lades ut... Tyckte att bakgrunden med en bild kändes lite rörig. Översta knappraden visade ännu mer av bilden som låg i ovankant när man förde musen över. En idé från Frida! :-) Gjorde för övrigt layouten på en av min och Fridas gemensamma "dator-hund-foto-dagar".
(design: Frida Engman 2004)


1 juni 2004 - 12 juli 2004:

Här har vi fått till en rejäl ansiktslyftning! Med lite designhjälp från Frida Engman (som är så duktig!) har min och Seras hemsida fräschat till sig ordentligt! Strax efter premiären flyttade vi också till egen domän, cerazophia.com, som är en sammansättning av Sera och Sofia med annan stavning. Uttalas med betoning på "oph", typ [serasåfia]. Nu tog mitt webbdesign-intresse ny fart, med inspiration och "privatlektioner" från Frida! (Därför blev designen inte så långvarig trots att jag verkligen gillade den!)
(Design: Frida Engman 2004)


8 december 2001 - 31 maj 2004:

Detta var min allra första layout!
Helt skapad i kod med programmet Html-Kit. Det började som ett projektarbete under en 5p-kurs i IT, och sedan byggdes det på undan för undan. Är väl kanske inte den snyggaste hemsidan man sett, men man måste ju börja någonstans! Sidan hade även en "ingångssida, men den har jag tydligen slängt... Förstasidan ovan bytte bild och ordspråk regelbundet under de sista månaderna innan allt blev nytt.

« Tillbaka