Söndagen den 11 maj

8 C

Efter en regnig, men underbart härlig, 3-mils ridtur kom jag ju på att jag inte var så värst uppdaterad på min hemsida... suck! Men med årets distanstävlingar inom räckhåll återfann sig inspirationen till att åtminstone uppdatera förra årets rittrapporter och hästarnas kilometer- och meritlistor... åsså kan vi ju ta det här med utvärdering av förra årets mål och ny målsättning för i år också när vi ändå håller på ;-)

Vi börjar med en sammanfattning från förra året...
Målen för 2013 såg ut såhär:

Vimsa: Lära sig sitta kvar på hästvagnen utan att hoppa av utan tillåtelse :-) Hon älskar att åka vagn, men helst behöver någon sitta bredvid, så hon inte hoppar av vid olämpliga tillfällen...

Bandy: Under 2013 är det husse som ska tävla Bandyn är det tänkt. Jag propsar på att Martin ska kvala så att han kan avsluta året med en T80, men vi får se om jag kan övertala maken att rida den sträckan... ;-)

Bento: Målbild pensionärsliv kvarstår, men en å annan skrittrunda kommer det säkert att bli också! Fuxen är piggare än man kan tro vid 26-års ålder!

Kronér:
Nu är det dags att dra hem de stora träden från skogen! Det har också inhandlats en lite finare åkvagn som ska bli skojig att fara omkring med! Det är mycket praktiskt att ha en körhäst på gården, bara fantasin sätter gränser för vilka arbeten han kan utföra så småningom!

Lillyanne:
Under året stundar Lilyans debut på distansbanorna! Minst två CR är inplanerade, varav åtminstone någon av dem rids av vår nya medryttare, Louise! ...sen får vi se vad det räcker till och vad hästdamen tycker om sporten...!

* * *

Och hur blev det då, 2013...

Vimsa: Sällskapshundarnas okrönta drottning - det är Vimsa det. Hon älskar att vara med vad i än gör och sköter sig med den äran! :-) Dessutom är hon osedvanligt lydig för att inte ha varit tränad lydnad med speciellt engagerat... hon är kanske inte "planlydig", men mycket, mycket allmänlydig och det duger gott! Det där med att åka vagn går utmärkt det också!


Martin och Bandy slog på stora trumman i år och kammade hem två pallplatser!

Bandy: Med Martin vid tygeln gick det i år hela vägen för lilla Bandyn. Först en 2:a placering på Vasaritten och sedan slog de till med VINST på Kristinehamnsritten i september! Attans vad skoj! :-)

Bento: ja, vad ska man säga... 26-år och fortfarande full av hyss. I år har han dock blivit lite äldre rent fysiskt - vi har kommit på att han inte hör så vidare värst bra, om ens alls, längre. Det går till exempel inte att ropa in honom från hagen längre och man får inte smyga upp bredvid honom... Han som aldrig ens reagerat för de värsta tivoliattraktioner, som den sanna tornerspelshäst han varit...

Kronér sår vallen.

Kronér: Störst och tryggast, det är Kronér det. Martin och Kronér har arbetat på med diverse göromål här på gården. Han harvar, sår, ringvältar på våren. På vintern är det arbete i skogen som gäller och det gillar han bäst av allt! Går fortfarande från klarhet till klarhet den här stora bruna jättehästen ;-)


Lillyanne - 2013-års bästa distanshäst bland 5-åriga hästar!

Lillyanne: De två CR-ritterna (med vardera Louise och Hanna i sadeln) klarades av med glans. På första ritten skötte sig som den distanshäst hon är tänkt att bli - och pulsade in på 37 spm i förbesiktningen (jag som trodde hon skulle vara lite uppstressad av tävlingsmiljön - icke!). De fina ritterna gjorde att jag bestämde mig för att anmäla henne till unghästfinalen för 5-åriga hästar med Hanna som inlånad ryttare. Som kronan på premiäråret som distanshäst gick Lilly å vann hela klabbet och vi fick med oss 2013-års bästa 5-åriga distanshäst hem i transporten! Häftigt! :-)

Målsättning 2014

Vimsa: Målet får bli att bli lite bättre på att sköta pälsen lite mera regelbundet... Är ju så mycket enklare om man gör det med max 6-8 veckors intervall... ;-)

Bandy: Min trogna vapendragare har ridit ihop 750 km på distansbanorna. Om vi (läs jag, Sofia) nu bara orkar komma tillbaka i rätt distansform tänkte vi klippa de återstående 250 km under året. Det kan bli tufft att ta sig igenom 8-mil, men ett par sådana behövs för att klara detta mål... Vi får se hur långt jag orkar helt enkelt - Bandyn är i alla fall i superform redan! (maj).

Bento: Målbild pensionärsliv kvarstår, han är piggare än man kan tro vid 27-års ålder!

Kronér:
Förhoppningsvis ska vi under året börja rida lite smått på Kronér. Vår medryttare, Louise, "tjatar" jämt om att hon vill rida honom så det ska hon banne mig få göra vid tillfälle ;-) ...men även Martin börjar tycka att det skulle vara skoj att åtminstone haka på mig på någon skrittrunda :-)

Lillyanne:
Prinsessan Lilly har ett sabbatsår från distanssammanhang. Hon ska i augusti bli mamma åt min nästa distansstjärna som då blir e. Barett ox. Det ska bli mycket spännande! Hoppas bara de båda skimmlarna har klarat av att tillverka en BRUN häst till mig nu äntligen! ;-)

* * * alldeles för sent att önska god fortsättning,
men SKÖN SOMMAR kan vi ju önska!
* * *

Sofia, Martin och alla djuren...!
 

Tidigare dagbok, från 2013...
...hittar du i Arkivet!