Fredagen den 30 december 2005

-3 C

Den lilla vilda kattungen är faktiskt inte så vild som man skulle kunna tro... det kommer nog bli en soffliggarkatt av honom när han blir stor! Förvisso leker han med allt han ser (inklusive pudelsvansar!) och springer runt en hel del i huset, men så fort jag lyfter upp honom i knäet så somnar han! Å jag som tänkte ha Pixel som Förste Råttfångare när han har växt till sig... hmm... vi får se om det blir så eller om det blir Mr Slöfock som låter råttorna dansa på borden även fast Herr Katt i högsta grad är hemma...

Helt klart är att han redan är bekvämligheten själv - om nätterna envisas han med att dela huvudkudde med sin matte och han förstår att smita dit när jag har somnat, för jag märker honom inte förrän jag vaknar, och då är det ju försent, liksom...

Kär katt har många namn heter det ju och det gäller även för lilla Pixel... hittills kallas han för lite olika... Pixel-Trixel, Pixol, Fnatten och Spinny. Å så var det ju ett namn han hade där jag hämtade honom, men det kommer jag inte ihåg... skulle vara kul att få veta det... om ni läser här så kan ni väl skriva det i gästboken eller maila till mig och Sera..?

Ha nu en riktigt härlig nyårsafton i morgon och skjut inga smällare eller raketer!!! Förutom att det är störigt med ljudet för såväl djur som många människor så kan man tänka på att resterna från smällare och dylikt kan innebära livsfara för eventuella djur som råkar tugga på det... det innehåller nämligen en typ av salt som förgiftar djur redan vid mycket små mängder!
Läs mer om det på den här länken: http://www.pudelklubben.se/forum/index.php?showtopic=4085&hl=
Våga Vägra smällare och raketer till nyår, alltså!  :-)

(Skjut iväg en extra champagnekork istället - det är ju mycket godare dessutom!!!)

Hörs nästa år!


 
Fredagen den 23 december 2005

2 C

Ssscchhhh... säg inget till Sera än, men i morgon ska hon få en julklapp som hon kommer ha glädje och sällskap av länge - jag ska ge henne en ny lillebror, en kattunge som ska heta Pixel!


Så här ser han ut, det lilla charmtrollet!

...åsså en julhälsning från oss...
 

Söndagen den 18 december 2005

-2 C

Måste såklart å det bestämdaste dementera ryktet att jag och Sera skulle ha beställt en flattevalp.... :-) Trots att ni så gärna vill det, Jonna, Mathilda och Cecilia, så kommer det inte på tal om att jag skulle överge Den Enda Rasen - pudel - för en flatte!!! *skrattar* Jag visar dem gärna på utställning så klart och de är förvisso mycket trevliga hundar, men så lätt går det inte att överge dessa svarta ulliga gosiga gnuttar* som jag håller mig med... *ler*
Ingen anledning till oro, alltså. Trots Jonnas tappra försök att "ställa till det" i gästboken! ;-)

Dock kan jag meddela att en ny hund är beställd. En svart storpudeltik kommer det förhoppningsvis att bli under slutet av nästa år...


* En "gnutt" är en vit ullig liten sak som är vän med Bobo och Klara i serietidningen Bobo (som åtminstone fanns när jag var liten...")


 

Tisdagen den 13 december 2005

0 C

Oj. Stendöd sida nu igen.
Fast inte så konstigt, för å andra sidan så är det i princip stendött på hund-aktivitetsfronten nu också! Inga tävlingar (måste ha en paus ibland) och knappt någon träning (Sera är faktiskt på "semester" hos mormor den här veckan) och iiiiiingenting händer med hunderiet!

Dock var den gångna helgen traditionsenligt en Stockholmshelg - det var "StoraStockholm" som gällde till 100%! Med det menar jag verkligen att vi höll oss innanför väggarna på Älvsjömässan från tidig morgon (kl 08.00!) till sen kväll (söndagens final var slut ca kl 19!) Det är så makalöst roligt att man bara inte kan slita sig!!! Hundar, hundar, hundar och så lite (!!) hundsaker att handla så långt ögat når! Kan det bli bättre??

..ja, kanske kan det faktiskt det. På lördagen gjorde jag debut i ringen som flatte-handler! Jag fick äran att visa Kennel Explicit´s läckra lady - Explicit Smashing Sorceress "Pepsi" och det såg jag såklart till att göra med besked! Tvåa i unghundskonkurrensen med CK är inget dåligt resultat när det var totalt ca 290 flatcoated retriever anmälda till årets största utställning! :-)


Jag och Pepsi in action!


 

Onsdagen den 23 november 2005

5 C

För er som undrar över layouten så nej, det är inte nuvarande layout som jag slet mitt hår över vid senaste dagboksanteckningen... Den som ligger uppe nu är en ny sak som jag slängde ihop på en kvart - typ. Kul att ni verkar gilla den (säger som Frida - det är alltid lite läskigt att lägga ut nya varianter - vad ska ni tycka ni som läser...!) förresten! Jag gillar den såklart själv också, men ska jag vara helt ärlig så är det nog en av de allra enklaste jag någonsin har joxat ihop eftersom allt är "fusk"! Inte för att jag snott något från någon annan (skulle aldrig komma på tanken! Aldrig rakt av och definitivt inte medvetet - guud vad tråkigt, då har jag hellre idétorka forever), men allt finns liksom färdigt i PhotoShop - bara att ta ett mönster och en textgrej (typ mall eller vad man ska kalla det) och göra lite rutor och skriva ett par bokstäver och VIPS! så var layouten färdig! :-) Smart för en lat ´en som har idétorka! *ler*
Nåja. Bilderna är förstås mina egna och dem har jag ju fått slita och dra i för att få till att passa in i ramarna vid sidan... *hej å hå vad det var slitsamt*

*ler stort*


 

Söndagen den 13 november 2005

10 C

Just nu ligger min söta storpudel på en fäll bakom mig och drömmer. Hon varierar mellan lite olika läten; "skall", morr, svansviftningar (som slår mot golvet) och glädjegnyenden.. allt i sömnen! Det är bara för mysigt!!!

Själv sitter jag och försöker klura ut hur i sjutton jag ska få till min nya layout så att jag får in menyn där jag vill - med den bakgrunden jag vill! Frida, min speciella rådgivare, har försökt förklara i ett mail, men jag fattar inte ändå... Sannolikt är det ganska svårt att få till också, om man inte heter just Frida förstås! ;-)  Kanske får jag tänka om helt och knåpa ihop en helt annan layout... hmm... vi får se..


 

Måndagen den 31 oktober 2005

8 C

Ä N T L I G E N ! ! !

Årets flängande över gränsen har givit resultat - Sera, som vanligt snyggt framvisad av Tove, fick sitt andra norska utställningscert i går!!!!! I konkurrens med åtta andra tikar (det är mycket i Norge det!) knep den svenskboende lilla söta damen äntligen sitt andra cert. Det var bara hur superkul som helst!!! :-) Fräckast är nog att domaren inte var speciellt förtjust i hennes korta frisyr - ingen annan hund som hade kort frisyr heller för den delen!!! Jag satt vid ringen och hörde honom säga till flera att "det är för lite päls", men när min söta Sera stormar in blev han sannolikt förblindad av hennes skönhet, för det var knappt ens tvekan om vem som skulle sättas upp som nr 1 i vinnarklass...! (Nåja, det är väl lite av en efterkonstruktion... jag bet av mig flera naglar i spänd förväntan medan han jämförde jyckarna!)

TUSEN MANGE TAKK till Tove, Bente och Grete som hjälper mig med både klippning och visning! Ni är ju bara helt underbara! Det är ni som gör det möjligt!!! Nästa år går vi för championatet!!! *JIPPI*


1AK 1VK CERT 3BTK

 

Lördagen den 22 oktober 2005

9 C

Himlen öppnade sig fullkomligt på morgonen och jag räknade med att både jag och Sera skulle komma hem helt genomblöta efter dagens inplanerade lydnadstävling.... Som tur var höll det upp fram på förmiddagen och när det var dags för oss att kliva in på planen var det riktigt fint väder (nåja, fint för att vara grått och mulet!).

Skrapade ihop 170,5 p vilket jag är helt nöjd med. Framförallt är det skönt att jag har hittat ett sätt att lugna mig själv på - fick tipset att hitta en melodi att sjunga på (tyst för mig själv, så klart) medan jag går på lydnadsplanen, och det funkar kanonbra! Tankarna koncentrerar sig på melodin och då det är samma takt på den som det är på min "lydnadsgång" så passar det utmärkt som stöd för både mig och Sera att få in en jämnare "lunk"! :-) Som bonus på tävlingskakan fick vi den största pokalen med oss hem, då poängen också räckte högst upp på prispallen! *jippi*


 

Torsdagen den 6 oktober 2005

14 C

På lördag är det dags - Lag-DM i Bruks! Spännande och jättekul ska det bli! På kursen i går fick jag jättebra tips om mycket enklare sätt att göra helomvändningar som visade sig funka jättebra direkt med Sera. I dag provade jag att (typ) överföra det på höger och vänster om marsch och det går betydligt bättre än det gamla "trampandet" som jag höll på med! När jag verkar bestämt följer Sera med hur lätt som helst.

Tränade idiotmycket (nåja) framförgående idag också. Med grejer i slutet på sträckan. Tänkte att Sera skulle ladda sin målbild med att det alltid ligger något och därmed få rakare framförgåenden till på lördag... Hon har helt ok moment, men har en tendens att gå ut lite snett då och då. Nåväl. Ska bli kul att köra på lördag i alla fall. Mitt mål är att genomföra alla moment utan att nolla något, plus att ha roligt på plan!!!

Sen går vi i djupa funderingar över om vi ska skaffa en ny katt, Sera och jag. Sera saknar sin brorsa, jag saknar en myskompis i tv-soffan plus en råttfångare, men sen är det ju bara så att man blir mer bunden när man har katt jämfört med hund! Hund kan man ju alltid ta med sig! Hmmm... Överväger två alternativ - kattunge eller vuxen katt från katthem... Trots att en vuxen katt är både kastrerad, id-märkt och vaccinerad och dessutom sannolikt inte kommer riva hela huset den första perioden, så är det nog bättre med en kattunge eftersom den måste vänjas vid min vilda pudel!! Hmm... får nog fundera lite till...!


 

Lördagen den 17 september 2005

15 C

Kanske borde jag döpa om dagboken till "månadsrapport" i stället... Har ju inte direkt varit regelbundet här inte! ;-)

I går tävlade vi lydnad i Tidaholm och fick 172 poäng. Jättekul! Vi fick ju LP2 förra helgen, men föraren till den här duktiga pudeln behöver träna på att tävla, så vi kör ett tag till! Dessutom är inte trean färdigtränad och vi har satt som mål att starta klass 3 under 2006 - kan ta det lugnt alltså!

Idag var det klubbmästerskap i bruks på vår klubb, Götene BK. Tre tävlande ställde upp (vilket är manfall mot vad vi brukar vara!) och därmed var ju laget till DM redan klart! Efter lydnad och spårning slutade Sera och jag på en mycket hedrande andraplats och gissa om den pokaltokiga föraren fick gnistrande ögon när hon såg pokalen - den var JÄTTESTOR! :-)


SeraStorpudel 2:a i KM Bruks 2005Götene BK´s lag till DM-Bruks 2005:
fr.v Sofia med Sera (2:a), Ingemar med Bissi (klubbmästare)
och Christine med Teddy (3:a)


 

Tisdagen den 30 augusti 2005

21 C

Har varit på kursstart på hundklubben i kväll. Skönt att äntligen komma i gång med träning i ordnad form igen! Jag har verkligen varit på tok för lat i sommar!!! Har knappt blivit varken träning eller promenader - för att inte tala om spårande!!! NOLL!

I kväll har i allafall det officiella tränandet inför lydnadsklass III påbörjats. Vi körde igenom programmet för att se vart vi stod och det är en hel del att slipa på, men annars är faktiskt alla moment påbörjade och i en del har vi till och med knatat några steg mot slutresultatet! Blev verkligen inspirerad att träna efter i kväll!!

Förutom kursstarten så var det också lite pudelprat med Karin och Asti på klubben i kväll! Karin kontaktade mig i somras efter att ha läst på hemsidan och eftersom hon är från bygden (men inte bor i länet för tillfället) så tyckte hon det kunde vara kul att träffas - vilket vi gjorde. Första gången vi sågs var Asti 10 veckor och vågade inte hoppa ut ur bilen själv. I dag var hon fyra månader. Jättekul att se dem igen - Asti växer så det knakar! :-) Nästa gång ska jag komma ihåg kameran också, så att jag kan ta kort på er! :-)


 

Söndagen den 21 augusti 2005

23 C

I helgen hade vi ungdomsläger på våran hundklubb. Sera och jag bodde i vår lilla husvagn, men det blev inte så mycket träning för vår egen del. Fick mest se till att ungdomarna höll igång och att de fick lunch på dagarna. Dock hann vi med att prova ett par markeringsövningar och en liten sökövning i dag. Har nästan inte gjort något sådant sedan vi slutade med räddningen, men det gick ändå väldigt bra! Hon kom ihåg att hon skulle söka och kom även snabbt till skall när hon väl hittade figuranten! Jättekul! Med lite intensivträning kanske vi vågar oss på att köra sök på Bruks-KM om ett par veckor, istället för det vanliga spåret som vi brukar ta :-)

lite senare, samma dag...
Kvällspromenaden resulterade i mer än rastning för Sera - det plockades kvällsmat till matte också! Hela skogen verkade full av gula godingar och det blev drygt en liter kantareller med hem enbart genom att följa den vanliga 30-minutersrundan! Mmm vad det ska bli gott!


Stekta kantareller på rostat bröd - MUMS!!!


 

Tisdagen den 16 augusti 2005

20 C

Är precis hemkommen från Oslo. Var på utställning i lördags (med mindre lyckat resultat) och har sedan varit hos min syster på visit. Bilder och domarkritik kommer att läggas upp inom kort.

Det är ju verkligen jättekul att vara ute och åka, speciellt kul är det att vara i Norge... språket är kul, pengarna ser ut som Monopolpengar (men är dyyyra) och de har lite kuliga saker för sig i vårt grannland... Ta en titt på bilden med röd gubbe sedan när albumet kommer upp så får ni själva se! ;-) Min syster har i allafall funnit sig till till rätta i landet och det är ju inte minst praktiskt när man som jag jagar cert i grannlandet - alltid en säng att sova i! Syrran är praktiskt på andra sätt också - hon tar alltid med mig på en shoppingrunda så att jag ska veta vad jag ska köpa för kläder till kommande säsong. Jag är hopplös på att köpa roliga kläder - helst skulle jag vilja gå runt i praktiska hundträningskläder hela tiden, men det är ju inte så kul på tex jobbet kanske... ;-) När vi knatade runt på Oslos gator och åkte rulltrappor i Oslo City hittade jag en mycket "måste-ha-grej" - en pudelsparbössa!!!


Hur fräck är den här på en skala?! Skitfräck!!!


 

Söndagen den 17 juli 2005

19 C

Efter det mindre lyckade lydnadsresultatet i fredags (dock en mycket skön känsla att ännu en gång har klarat att gå in på lydnadsplanen utan att vara nervös som ett darrande asplöv med en massa egenuppsatta höga mål i huvudet...) har jag bara blivit ännu mer beslutsam över att klara ytterligare ett 1:a pris i lydnadsklass 2, så på´t igen bara! :-) Eftersom våren och sommaren hittills har varit på tok alldeles för lugna för mig och Sera när det gäller tävlingar, så har jag suttit och filat på ett varje-helgs-program inför sensommaren och hösten! Nu ska allt hinnas med är det tänkt! :-) Förväntar mig löp när som helst, så vi tar det lugnt fram till mitten av augusti, då det är utställning på gång igen...

Det har regnat här sedan i fredags och därför har det inte blivit mycket gjort på hundfronten... blir ju så kladdigt i pälsen när den blir blöt och det fastnar massa skog i benen! Dessutom är det inte kul att gå ut i min fästingrika skog, även om både Sera och jag verkligen lääääängtar efter ett rejält spår att fajtas med!


 

Måndagen den 11 juli 2005

29 C

Har gjort comeback i de svenska utställningsringarna efter två års frånvaro... Nu i Toilette 60, vilket jag själv har låg tilltro till som utställningsfrisyr, men SeraTheStar visade ändå att hon är en hund att räkna med - hon klämde på söndagen till med en tredjeplacering i öppenklass med CK och slog därmed ut sex storpudlar i full lejonpäls! Jippi! Men med det steget runt i ringen (domaren sa "woaw" när vi satte av i trav och i kritiken skrev hon "Flying in the ring, I like her"!!) så kunde det inte blivit annat... Jag är kanonnöjd! Vågade inte tro på cert med den konkurrensen och när allt flöt så kanonbra mellan mig och Sera i ringen (och hennes vilja att visa sig!!!) kan man inte vara annat än jättenöjd! :-)

Än roligare blev det när Dajmens Asse Masse Monk "Donna" klev fram och tog hem klabbet samma dag - cert, Svensk Champion och BIR!!! JIPPI! Stoooort grattis till Dajmarna och lycklig ägare Bente!

Har lagt ut domarkritikerna för Sera idag, under veckan följer även bilder från helgens äventyr i Halland.

...det rullande trimbordet har därmed gjort sin debut i stora sammanhang! ;-)


 

Måndagen den 4 juli 2005

28 C

Ja, det är faktiskt sant! Termometern visade på 28 grader i skuggan här förut! Helt otroligt, men jösses vad skönt att sommaren äntligen kommit! :-) Inte för att det går att göra så mycket annat än att sitta i skuggan - ja,  möjligtvis bada då - men lite vanlig normal lathet har ju heller aldrig skadat någon så vitt jag vet! ;-)

Trots värmen lyckades jag ändå överträffa mina egna förhoppningar om mig själv - jag har monterat på hjul på mitt trimbord! Jippi! Överambitiös som jag är nöjde jag mig inte med det näst bästa, nej, rörliga hjul fram och fasta bak skulle det vara och så blev det också! :-) Måste ju liksom kunna få med sig alla saker om man av en händelse skulle råka få för sig att ställa ut lilla storpudeln någon gång igen... hmm... kan hända att det är på gång inom en snar framtid faktiskt! ;-)

Se så bra det blev:


För att underlätta svängar satte jag rörliga hjul i fram...
 

...och nöjde mig med fasta hjul i bak.
 

Å här är hela ekipaget! Monterat av en pudelägare - de ni!

Som draghandtag har jag ett helt vanligt rep, med en bit trädgårdsslang på för att få ett skönare handtag att hålla i. Känner mig lite som Ernst faktiskt... eller Martin Timell... kan nog platsa bra i deras program! :-)


 
Söndagen den 26 juni 2005

20 C

Hemkommen efter midsommarfirande i Falkenberg... jättehärligt väder i tre dagar - rekord för årets sommar hittills! ;-) Husvagnen Assar, Sera och Seras husse å jag camperade tillsammans med Anna m familj och Liselott med sambo. Självklart alla hundar också! :-) Se bilder i fotogalleriet.

Kom på att jag glömt gratulera Bente till Donnas framgångar i utställningsringen! :-) Första utställningen efter fyllda två år resulterade i cert, å därmed championat, och BIR! Helgen efter kniper samma strålande Donna BIR båda dagarna! JÄTTEGRATTIS från mig och Sera! Donna är hunden som ska bli mamma till Seras "lillasyster" framöver! :-)
Mer om Donna: www.dajmen.com


 

Sveriges Nationaldag 2005

12 C

Helt klart så hör jag till dem som tycker det är lite småfjantigt att göra mesiga Sveriges nationaldag till helgdag - speciellt som jag minns annandag pingst i år med betydligt bättre väder än dagens ihållande regn... men, ska det firas så ska det väl (å vad firar vi egentligen???)

...fast i hemlighet håller både jag och Sera på Norge... de vet hur en nationaldag ska firas! ;-)


 

Söndagen den 29 maj 2005

17 C

Jahappja.. då har man försummat sin hemsida igen då... *sorry* Har haft lite annat att göra den senaste veckan, kan man säga! ;-)

I tisdags var jag i alla fall på klubben för den pågående skotträningen med Sera. Hon är ju inte skotträdd, men har fått spärr på att ligga plats med skott. Sannolikt, vilket vi har upptäckt under träningen nu, har det berott på att jag varit bekymrad över situationen och att jag då har överfört det till Sera. Nu ligger hon nämligen blick stilla och bara väntar på att få springa i väg till "korvgubben" (dvs skytten!). Det går framåt med stormsteg och på tisdag ska vi för första gången skjuta ute på appellplanen. Träningen började nämligen i skogen och vi har nu klarat oss förbi stående med skott, sittande med skott och även liggande med skott. Nu är det dags att börja från början, fast ute på träningsplanen då. Jag får jättefin hjälp med träningen från Christine och Magnus på klubben. Det är superschysst av dem att ställa upp som "privata tränare"! :-)

Sen måste vi ju också gratulera Anna som på en vecka har tagit tre förstapris i lydnadsklass 1 med sin brors schäfer, Filiph! I fredags klämde de till och gjorde hela 187,5 poäng!!! Kanonresultat verkligen! :-) Stort grattis!!!


 

Söndagen den 23 maj 2005

18 C

...en av de två vi båda hade...

9-8-20 30-28-19 232-27-4 143-2-10 127-1-19 111-18-9 193-25-13 88-1-1
344-31-16 17-20-12 62-3-15 155-24-4 2-2-2 269-11-11 116-40-34 319-3-20 137-14-6 56-17-32 212-35-32 212-35 15 212-19-44 63-28-46

;-)


 

Fredagen den 20 maj 2005

15 C

Cecilia, Anna, Liselott och jag anmälde oss för första gången alla fyra till samma lydnadstävling och titta bara på bilden nedan - fyra tävlande och fyra pokaler med hem! :-) Anna vann klass 1 (med 1:a pris), jag kom 2:a i klass 2 (med 1:a pris), Liselott kom 3:a i klass 2 (med 2:a pris) och Cecilia kom 1:a i klass 3 (med 2:a pris)! Kunde nästan inte blivit bättre! :-)


Cecilia & Yatzy, Jag & Sera, Anna & Filiph, Lisa & Åska

Sera, den makalösa pudeln, gjorde en enastående prestation tillsammans med mig! Det blev betyg 9 eller mer på nästan alla moment och jag kände verkligen hur bra det gick! Så himla häftigt!! Målet var att få till ett ställande på inkallningen, det moment som verkligen varit vår stötesten - det gjorde vi betyg 9 på idag!!!!!!!!! Jippi!!! På apporteringen fick vi betyg 7, för tugg, men där brukar det även stå "skall" eller "startskall" i kommentaren och det gjorde det inte idag, så även där ett stort framsteg! Superkul!


Superpudeln med ännu en pokal! 181 p i lydnadsklass II!

 

Onsdagen den 18 maj 2005

5 C

Spårkväll i regnväder - förvisso för stunden matchande till mitt känsloläge, men dock myyyyyycket blött! :-) Var mulet och grått hela dagen och det blev inte bättre till kvällen... typiskt när jag hade bad, fön och klippdag på pudeln i söndags! Regnoverall på, alltså!


Så här vacker blir man efter ett kilometerlångt spår i ösregn!

Sannolikt kände sig Sera milt sagt något mindre bekväm i spåret med regnoverall, men hon löste ett par luriga situationer alldeles själv. Jag fick för nästan första gången känslan av att jag faktiskt litade på min hund och jag såg ju med egna ögon att hon löste upp det när hon gått av spåret vid ett tillfälle! Det var skitfräckt! Därtill var det nog det "värsta" spår rent terrängmässigt som vi har gått, för det var upp och ner över, bokstavligen talat, sten, stubb och nedfallna trädstammar... Puh! Därtill öste regnet ner oavbrutet och vid ett tillfälle blixtrade det och vi fick en kraftig knall rakt över! Erkänner att det var lite läskigt, speciellt när jag dessutom kände att "vi har nog gått vilse nu"...

Hela spåret fungerade inte, Sera verkade inte orka mer efter ca 2/3 av spåret och jag hade inte någon punkt att gå tillbaka till, där jag visste att spåret hade gått, så jag fick avbryta där. Dock hade jag sett vart spårläggaren hade kommit ifrån när han lagt spåret, så jag förstod vart det slutade och från skogen hade jag sett gläntan som innebar slutet. Jag gick mot den och hade kopplat lös Sera (för att hon inte skulle få för sig att skenspåra eller nåt!) och helt plötsligt såg jag hur hon började spåra igen och Vips - så fann hon sin boll som jag bett att få som slutapport! :-) Troligen var hon inte långt ifrån spåret när vi avbröt.

Fräckt också att hon spårat som en skogsmaskin (full fart framåt) trots jobbig regnoverall som kanade ner över tassarna (jag fick stanna och rätta till) och trots att hon vid ett tillfälle fastnade med overallen när hon hoppade över en stock och när jag tog loss henne ramlade hon ihop i en enda hög... men upp igen och näsan i backen! :-) Fräck hund!


 

Söndagen den 8 maj 2005

15 C

Har varit på tredagars i Oxie tillsammans med Tove och Cecilia i helgen. Det var skitkul!!! Vi bodde (såklart) i min lilla husvagn på Malmö camping och hade det jättetrevligt! :-) Mesta tiden gick åt till tävlingarna, vi var på tävlingsplatsen från kl 7.30 till 17-tiden varje dag! Puh! Nästan så det blev för mycket faktiskt... På fredagkvällen gjorde vi ett avbrott och åkte till Linda på Calie´s kennel för att hälsa på den valp som Tove haft med sig ner till henne. Linda bjöd på en mycket god kycklingrätt och det två som inte körde (dvs Cecilia och Tove) var mycket fnittriga och pratiga på hemvägen - vad nu det berodde på....! ;-)


Sera framför Öresundsbron

Tävlingsmässigt så gick det jättebra för oss allihopa. Inte några pallplaceringar eller pinnar, men vi var alla mycket nöjda när vi reste hemåt.


 

Söndagen den 1 maj 2005

18 C

Var i Tranås och tävlade agility igår. Är nöjd med båda klasserna, även om jag gärna skulle vilja ta mig ur agilityklass 1... är jobbigt på större tävlingar att vara i två olika klasser, för då blir det ofta krockar mellan starterna. Hur som helst så gick agilityklassen bra rent handlingsmässigt, jag gjorde precis som jag tänkt på banvandringen och det ringrostiga från förra helgen var som bortblåst. Nu förstod vi varandra igen, Sera och jag. Att hon fortfarande hoppar låååång över kontaktfältena kan jag inte säga annat om än att jag vet att vi inte är färdigtränade där. Har bara kommit till "ett hinder före" och absolut inte kört hela banor med våra "nya" kontaktfält än... borde inte tävla agilityklass förrän det är färdigtränat!

Hoppklassen (tredje starten i klass 2) gick ju bra rent resultatmässigt, 0 fel och en 5:e placering, men handlingsmässigt så var det inte lika klockrent som agilityklassen. Jag missade vid en kombination, vilket gav en "fulsväng", och i efterhand funderar jag på om jag inte hade valt fel sätt att handla vid den kombinationen... Ska bygga upp den på klubben och prova alternativen!

Träffade Sofia och Ilex i Tranås också! KUL!! Det gick jättebra för Ilex i båda klasserna - speciellt med tanke på att det var hans första starter!!! GRATTIS!

Ynkligt få bilder från lördagen (inga från tävlingen!) finns i ett album...


 

Måndagen den 25 april 2005

15 C

Alltså Sera är tamejfan helt suverän i spårskogen! Jösses vad det går och jösses vad noga hon är!!! Idag lade jag ett spår ca 200 m långt med sex pinnar och en slutapport. En av pinnarna gömde jag under lite mossa och ris för att se om hon tog den - jajemän! Det började bra redan vid upptaget som var helt klockrent. Sedan gick hon förbi första pinnen - trodde jag! Hon gick förvisso över den, men vände i samma sekund jag tänkte att "ja ja, en miss är ju inte hela världen så länge hon går precis på den och jag ser den". Innan den långa tanken var tänkt till sitt slut hade Sera vänt och plockat upp pinnen! Sen fortsatte det i samma härliga stil. En pinne hade jag lagt mitt i en vinkel (typ spetsvinkel, men kanske inte jättespetsig...) och hon sög den också! Hon har blivit mycket noggrann i spåret, förut gick det mest fort, men det har dämpats. DET ÄR HUR KUL SOM HELST ATT SPÅRA NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


 

Fredagen den 22 april 2005

7 C

Mitt mål för kvällens klubbmästerskap i lydnad var att klara av att gå ut på planen utan att bli nervös, utan att bli besviken (och visa det, som jag tyvärr brukar göra) efter eventuellt misslyckade moment och utan att tänka på annat än just det vi hade för oss för stunden, Sera och jag. Jag lyckades så det skvätte om det! :-)

Det var en så fräck känsla att ställa upp på startpunkten, gå i vinklar och marscher, kommendera hit och dit och inte känna att det fanns publik, inte känna mig irriterad eller göra några klantiga dumheter som skiljer sig helt från hur vi gör på träning. SÅÅÅÅÅ FRÄCKT!!!! Äntligen! Sera har nog aldrig känts så bra rakt igenom ett program som hon gjorde idag. Möjligen i den klass 1 tävling som vi vann på 186 p för ett par år sedan, men annars har vi aldrig fått till en sådan här jämnhet och samklang som jag upplevde att vi fick idag! Det kändes jättebra!!! Jag kunde koncentrera mig ett helt program, jag varken "nervositetade" bort det eller flamsade bort det! Härligt!!! :-)

GRATTIS vill vi också säga till Per-Arne, som blev klubbmästare, Christine som kom på andra plats och CECILIA och YATZY som knep tredjeplatsen!! SUPERBRA!!! GRATTIS!!!


 

Torsdagen den 20 april 2005

8 C

Kanske har vi kommit närmare "sluta-jaga-jävla-förbannade-korkade-rådjur" med Sera idag. Är inte säker så klart, men jag fick till en riktigt bra "fälla" av ren tur! Vi var lugnt ute på en härlig skogspromenad och jag bestämde mig för att testa en ny väg, som jag egentligen trodde bara var en sån där "fälla-skog-väg", och vek av på den. I första vägskälet tog jag till vänster och det dröjde inte länge förrän ett jävla-satans-helvetes-rådjur dök upp framför Seras nos. Självklart blev jycken jublande glad och satte av i full rulle, mindre glad stod jag kvar... eller ja... jag sprang för allt vad tygen höll och gapade diverse mindre rumsrena ord efter jycke och rådjur... Sen bestämde jag mig för att vända. Tänkte att "då ska hon banne mig få leta efter mig då"! Hann väl ca 5 arga steg från platsen då jag såg i ögonvrån att det var något svart lurvigt på väg mot mitt håll. Jippi, tänkte jag, hon slutade snabbt idag! (Bara det en framgång!!) Jag skuttade illa snabbt in bakom en gran och vad händer just då... JO; nummer två av dumbom till rådjur bestämmer sig för att korsa Seras väg MEN den här gången kom jag emellan!!! HA!

Lagom när jag dyker ner bakom granen dyker rådjuret upp och lika ilsnabb var jag då tillbaka upp på stigen - och hamnar mitt framför en mycket förvånad Sera, i vars ögon det lyste "jippi, ännu en rådjursjakt"... ända tills hon plockade ur bomullen ur öronen och lyssnade på sin vilt viftande och skrikande matte (uttryckandes ett mindre välvårdat språk, om jag får säga det själv). Efter den lilla oväntade icke-jakten gick Sera snällt och fortsatt mycket förvånad bredvid mig även om hon visste att de roliga (enligt Sera) dumskallarna (enligt mig) bara var några tiotal meter därifrån... Bara att hoppas att det blir en tillräckligt stark minnesbild till nästa promenad (för jägarna lyckas aldrig skjuta av alla dumkräk som måste hoppa upp mitt framför såväl Seror i skogen som bilar på vägarna titt som tätt!!!)
Hmmm... jägarexamen kanske skulle vara något ändå, den jagande hunden har jag ju redan...


 

Måndagen den 18 april 2005

11 C

Gissa vem som blev överlycklig när matte hade med sig en hel kasse med märgben hem! Stora, rejäla och dessutom dagsfärska märgben! Sera kunde knappt välja vilket hon skulle ta och som tack bad hon mig göra det här "tackkortet" (å eftersom jag behöver lära mig mer i Photoshop så var inte jag den som sa nej till det!) 

Söndagen den 17 april 2005

14 C

I går var det äntligen dags för hund-foto-datordag med Frida och Myntha igen! Det här var vår tredje heldag där vi helt ägnar oss åt våra intressen - tur att Fridas sambo Andreas var snäll och var pizzabud, annars hade vi nog glömt att äta! :-)

Efter lite fotosession utomhus är det dator inne som gäller. Frida hjälpte mig med idétorkan och skapade en kanonfin layout till mig och Sera. Ni ska bara veta det, att den här tjejen är så duktig att jag blir stum! Förutom att hon är duktig på att tänka fram en layout, så är hon dessutom en fena på photoshop och det bara "blåser till" när fingrarna far över tangenterna - vips, så var layouten klar! :-) Helt otroligt!!! TUSEN TACK, för hjälpen Frida!!!

När jag sedan kom hem på kvällen blev det ytterligare timmar framför datorn. Frida gjorde förvisso layouten åt mig, men resten (menyn, förstasidan, nya bilder osv osv) satt jag och slet med ända till midnatt! Slet mitt hår för att få ordning på allt, men fick ändå ge mig när ögonlocken fick hållas uppe med tändstickor och fingrarna bara valde fel tangenter hela tiden... men det är ju så kuuuuuuul!!! :-)


 

Onsdagen den 13 april 2005

12 C

Guud vad skönt att ha en "inte-längre-så-kinkigt-med-pälsen"-pudel! Bad i söndags och spår i sumpmarker idag - det hade aldrig inträffat när jag hade Sera i "riktig" päls, inte ens när hon var i kontinentalfrillan! ;-) Idag körde vi däremot och OJ vad det gick över stock och tuva! Skithäftigt! Mitt stora problem är ju inte själva hunden, utan att jag inte har vågat tro att jag kan se när hon är på spår och av spår... hon går gärna av på viltdoft, nämligen. Dagens spår gick kanonbra och jag vet att det gick i viltmarker, för jag såg många avslöjande "högar" både här och där, men Sera tvekade inte ens. Hon gick jättefint och noggrant i spåret och hittade alla sju pinnar plus slutapporten! JIPPI! Dessutom fick jag självförtroende längst bak i linan... å det är ju skönt, när andra bitar av självförtroendet är som bortblåst *skrattar* (se dagboken från igår....)


 

Tisdagen den 12 april 2005

9 C

Hade bad-fön-klipp-dag för Sera i söndags. Fönade skitnoga så att det verkligen skulle bli bra, vilket också gick helt enligt planerna. Sedan klippte jag "domarsidan", dvs den sida som en tänkt utställningsdomare ska titta på... det gick också bra. Så bra att jag kände mig modig nog att klippa själv till framtida utställningar... för en stund. Sedan klippte jag den andra sidan. Hmm. Här grusades mina fantasier om att jag kan klippa hund! Heeeerrrreeeguuuuuuud!! Formen får jag väl till hyfsat ok, men resten... Oj oj oj. Det är hack här och tofsar som står ut där och sen fick jag inte till bakdelen heller. Sera som brukar få en så smäcker liten söt bakdel ser ut som om har ätit våfflor med grädde till middag varje dag och att all deg har satt sig på bakdelen! Puh! HUUUUUR ska jag lära mig att klara av en HEL hund?! Bakbenet på vänster sida är tip top (sant, det blev verkligen kanonbra), men höger bakben ser inte ut som om det ska sitta på samma hund!!! HJÄLP!!!

Som om det inte vore nog med att jag tappat självförtroendet när det gäller klippning - jag har också tappat bort sinnet för inspiration när det gäller layout på hemsidan! :-) Känner för att göra om den, men har absolut inte någon idé om hur!!! (Behöver ha en inspirationsdag, Frida!!) Har liksom "fastnat i storleken" på något sätt.. kan inte komma ur ramen! ;-) Mamma Mia! Vart ska detta sluta?! ;-)


 

Lördagen den 9 april 2005

7 C

Idag var det premiär för "Sera utan sko". Tassen ser jättefin ut och den höll även för en skuttig skogspromenad (jag har gått å inbillat mig att en kvist skulle kunna sticka hål på den läkta tassen igen... hmm).

Innan promenaden var Ville på besök. Sara, hans ägare, hade tröttnat på pälsen som bara tovade och jag förstod (minst sagt) vad hon menade med tovig päls när jag kände på den idag... Puh! Det var knappt att saxen orkade med - å då ska vi inte tala om hur klippmaskinen protesterade! Eftersom Sara tycker det är mycket roligare med lydnad och spår, än utställning, så tycker jag hon tog helt rätt beslut att klippa bort all päls. Det går ju faktiskt att spara ut igen, och det finns ju hundar som tar cert på utställning även i en toilette...  :-)

Besök av Ville (Hallifax Bilbo Baggins) som minst sagt var i behov av lite pälsvård... Vilda Ville Före
Kan man se att detta är samma hund?! Visst blev han kanonfräck i den nya frillan!!! ...och Ville Sportpudeln Efter!

Visst blev han väl kanonfin!!!! Tror han tyckte det var skönt också, för han skuttade runt som tokig i trädgården när vi var klara! :-) Jag är riktigt nöjd själv också faktiskt. Det var min första "nedklippning-till-fortfarande-frisyr", Seras nedklippning 2003 räknas inte, det var ju bara med klippmaskinen rakt över det! I morgon ska jag ha pälsvård på Sera, men jag har inte givit upp tanken på fler utställningscert, så där blir det bara saxklippning (men jag blev sugen på att ha den den här sportfrisyren även på Sera, den var skitfräck!)


 

Söndagen den 3 april 2005

15 C

Efter två riktigt jobbiga veckor (först en skadad hund och sedan katten...), som gav en "orkar-bara-inte-med-hemsidan-just-nu"-period, är vi tillbaka...

Stygnen på Sera är borttagna sedan en vecka och i förrgår slutade hon med sin antibiotika. Allt utom tassen har läkt jättefint. Tassen har förvisso läkt, men den känns inte helt hundra än. Skon gäller fortfarande utomhus och på natten har Sera tratt för att hon inte ska slicka på sårskorpan. Idag såg jag också att det liksom är som en flik av trampdynan som är "öppen" och det kan ju inte vara speciellt bra om det kommer in grus där. Dock är som sagt tassen läkt och jag tror nog det räcker med ytterligare någon vecka innan hon även kan få slippa skon.

Idag var det märgbenspremiär i vårgräset!

I onsdags var det kursstart på hundklubben. Sera och jag går tävlingskurs med spårinriktning. Vi började med spår i onsdags (skon på, och en kortare variant av spåret, så gick det fint!) och Sera spårade som om hon aldrig gjort annat! Det var kanonkul! Jag tror bestämt att det var det bästa och mest noggranna spår hon någonsin gjort! Nosen lyfte knappt från marken en enda gång och hon tog kanonfina vinklar! Skitkul!

Agilitysäsongen har ju säkert hunnit börja för en del, men vi ska inte tävla förrän i slutet av april (även här gäller att tassen måste se helt ok ut först!). Dock har vi kommit igång med kontaktfälts-träningen så smått igen. Hindrena har kommit ut på klubben och jag ska även bygga mig ett litet "balans-A" så att jag kan träna varje dag hemma, tänkte jag. Måste komma tillrätta med det där nu, för agilitykursen i vinter tror jag har givit sådana resultat att det bara är kontaktfälten som fattas... sen blir vi farliga! ;-)


 

Lördagen den 26 mars 2005

8 C

Dagen som inte får komma, kom idag. Jag och Ulrika tog oss en kort promenad i det fina påskvädret och på hemvägen hittar vi Findus vid vägkanten. Han har blivit påkörd och är alldeles stel. Sannolikt har allt gått mycket fort, för katter brukar ju krypa iväg och glömma sig om de blir skadade, men Findus låg så fint, som om han bara sov... och det hjälpte inte hur mycket jag än klappade på honom, han ville inte vakna mer...


Min älskade Findus
Vi saknar dig så det gör ont! 

Fredagen den 25 mars 2005

7 C

Började dagen med att titta på lydnadstävling i Skara. Det börjar kännas lite kul med lydnad igen och jag tänkte att det kunde vara bra att se ett par ekipage i klass III. Stod ju förstås mest och pratade med Anna och Kiwi, så direkt koncentrerad på tävlingen var man ju inte...

Seras sår ser bättre ut för varje dag, men jag har hittat två ställen till som har märken efter tänder. De har sannolikt inte varit djupa, eftersom vi inte hittade dem första kvällen, men nu har jag hittat dem i form av sårskorpor. Vid tävlingen idag var det en blandras som morrade och levde rövare alldeles intill Sera, men hon visade inte med en min att hon skulle vara rädd eller något, så det verkar inte ha tagit på självförtroendet med "överfallet" ändå! Skönt.

Här är förresten bild på den braiga skon! Den är helt suverän, lätt att ta på och kanonbra i det kladdiga underlaget som är just nu! :-) Materialet är som "dykardräktstyg" med gummiförsedd "trampdyna". Suveränt!

Sen har Sera visat att allt är möjligt, trots tratt (den kan till och med vara till viss hjälp ibland)! Se bildserien:


Tar upp leksaken...
 


...leker lite...
 


...och blir man trött finns en lämplig avlastningshylla för leksaken nära till hands!


 

Onsdagen den 23 mars 2005

5 C

Idag har vi varit hos veterinär och tagit bort dränaget under hakan. Det blev kvar två hål rakt in i hakan. Kanonläskigt ser det ut! Veterinären kollade över de andra såren när vi ändå var där och det läker bara fint överallt. Jag är mest bekymrad för tassen, den behöver hon ju liksom gå på hela tiden och det "läcker" lite grann från det såret, men det är inte infekterat eller något i alla fall. Hon har ju sin sko på sig utomhus och den skyddar kanonbra. Den kostade ett par kronor, men är värd varenda en - en riktig kvalitetssko! :-)

Var uppe en kortis på hundklubben också. Ungdomarna hade träff och jag skulle öppna klubbstugan åt dem, men kunde ju inte låta bli att gå ut på planen litegrann... Sera misstyckte inte, hon gick fot som hon aldrig gjort annat - trots sko på bakbenet!


 

Söndagen den 20 mars 2005

5 C

För er som funderar över hur Sera mår kan jag tala om att hon bara mår bra. Hon har lärt sig att gå med tratt (man behöver inte bara gå bakåt) och hon har också förstått att hon kan lägga ner huvudet när hon ska sova... första natten gick inte det liksom...

Idag har vi varit en kortis å hundklubben och gått en minipromenad med Anna (å Kiwi) och Lisa (med Pinto och Åska). Sera höll sig på behörigt avstånd från Åska, men verkade inte direkt tycka att hon var farlig att umgås med... Det är ju skönt. De båda jyckarna har ju faktiskt känt varandra ganska länge, vi tränade ju till exempel räddning ihop med Lisa och Åska.

I morgon ska jag åka till djursjukhuset för att köpa en sko till Seras bakben, när bandaget släpper behöver det vara något som skyddar åtminstone tills stygnen ska tas. Såren (som inte har bandage över sig) ser i allafall ut att läka fint. Inget ser svullet ut och Sera äter sin medicin utan protester, så det ska nog gå fint.


 

Fredagen den 18 mars 2005, kl 22.58

-? C

Idag hade vi, Anna, Lisa, Cecilia och jag, bestämt att ha egen liten studiecirkel i det här med mental träning inför tävling. Det började enligt planeringen med hundpromenad och så långt såg allt bra ut - tills vi precis skulle koppla upp de tre lösa tikarna igen. Då händer något och helt plötsligt har Sera en vorsteh över sig... Sera pep och gnällde i högan sky, men för att få bort en vorsteh gäller det traditionella bakbensgreppet... När vi sedan gick över Sera för att se om något hänt så upptäckte vi att hon blödde från ett jack under ena ögat och även rejält från en baktass. Hem och duscha av alltså. Väl där (ja, jag kunde inte assistera, för jag blev yr och lätt illamående... tur att Anna är akutsjuksköterska och att Lisa kör ambulans till vardags kan man säga!) upptäcktes ytterligare sår under hakan. Beslutet om veterinärvård funderade jag aldrig på - vi ringde och åkte in till djursjukhuset i Skara direkt! Självklart.

Det var med motvilja jag lämnade henne för omplåstring, men med lite restid och fika så går två timmar ganska snabbt... Lisa, vorsteh-Åskas ägare, lovade att hjälpa till med diverse "hemvård" om det skulle behövas och det skulle det visa sig göra - kanske inte i nån överdrivet stor mängd förvisso, men för en svimfärdig hönsmamma till matte så är det på tok för tufft att klämma på dränage och ihopsydda sår i fem dagar kan jag lova! Så här ser min söta pudelälskling ut nu...


Sera med tratt och tassbandage.


Såret under ögat, liksom det på tassens trampdyna
är sytt med tre-fyra stygn var. Under hakan är såret försett
med dränage. Därtill ska hon äta antibiotika i 14 dagar.
...och jag ska försöka ordna med omvårdnad av "mormor"
eller "morfar" de dagar jag jobbar nästa vecka (annars
får jag ta ut "vård av sjuk hund"-penning! ;-)Måndagen den 14 mars 2005

-4 C

I går var det förvisso kallt, men solen värmde så pass att det började droppa från taken! Jag sken i kapp med solen, för jag är måttligt road av all kyla och snö nu, men tji fick jag i morse... Gissa vem som var på väg att dra täcket över huvudet igen när hon fick se att det SNÖADE igen!!!! Blääää! Jag är så attans trött på vinter nu att jag snart spyr! Vill ha vår och vill åka ut med min huuuuuuusvagn!


Här är min lilla "Assar" som jag längtar så efter!

Har så smått börjat planera inför 2005 års agilitysäsong. Tänkte ju inte köra som i fjol, som en tokig över hela södra landsändan, men måste ändå hinna med ett par starter... Speciellt efter vinterns superduper agilitykurs på Orust. Har ett tillfälle kvar, sedan är det dags att leta tävlingsåterpremiären! :-)


Måndagen den 7 mars 2005

2 C

Jaha. Nära skjuter ju tyvärr ingen hare. Om så varit fallet hade Sera haft ytterligare ett cert att ståta med, men det räckte inte riktigt ända fram. Tvåa i vinnarklassen, vilket betyder näst efter certvinnande hund (i Norge delas inte certet ut i bästa-tik-klass, utan i vinnarklass och det är inte någon konkurrensklass i Åpenklasse). Lite kul var det ändå, för Sera var enda hunden med toilette-frilla och det var en utomnordisk (eller måhända utomjordisk?!) domare - frisyren är inte allt, en snygg hund kan ändå bli väl belönad! Ck fick vi förvisso, men vad är väl det när man åker för cert?!

Ett STORT TACK till Grete och Tove för som vanligt trevligt sällskap och en välbehövlig klippning och handling av Tove! TUSEN TAKK, ni är guld värda!!!


Söndagen den 13 februari 2005

0 C

SNÖ!!! Fffffaaaan vad onödigt! ;-)
Vem är intresserad av ytterligare vinter, när det faktiskt verkat som vår i ett par dagar i veckan?! Inte jag, i allafall.

I helgen har vi varit på Orust igen och tränat agility. Det går strålande. Har fått en kanonstrategi för kontaktfältsträning - nu gäller det bara att hårdträna, vi fick det i läxa till nästa gång! ;-)
Handlingsmässigt är det inget att säga om Sera, hon fattar galoppen, men matte har inte alltid hjärna till att att se den bästa vägen! hmm... ska sätta mig och träna på banskisser och försöka ta ut minst sex handlingsvarianter för varje kombination! Annars börjar jag verkligen komma till rätta med positionerna, det märks inte minst på att Sera då slutar att riva! I helgen har hon inte rivit ett enda hinder och det var ett par stycken (läs: många!) som hon passerade över under de här två dagarna! :-) Framsteg är alltid trevligt! 

...sen att det tog 2½ timme i stenhård koncentration för att över huvudtaget hitta vägen på hemresan är ju en annan sak. Då menar jag inte att jag körde vilse, nej, men det var så snöigt och helvitt på sina ställen att sikten var typ max 5 meter framför bilen! Rena turen att man höll sig på vägen! (men att backa för hundträning på grund av lite snö - jösses, det är väl ingen som gör?!) *ler*


Söndagen den 5 februari 2005

4 C

Åh, vad det är underbart med helger! Har varit på klubben både igår och i dag för att träna! Måste ju ligga i om vi ska kunna starta i klass 3 och lägre spår...  :-) Sera har skött sig långt över förväntan och vinterns "köksgolvsträning" har helt klart givit resultat på krypandet! Jättekul! Gäller bara att komma ut och spåra också... 

Jag har inte vågat mig på att utse några debuttävlingar än, men målet är att starta innan sommaren i alla fall. Puh!


Onsdagen den 2 februari 2005

3 C

Äntligen börjar man se ljuset i tunneln - eller rättare sagt se att ljuset fortfarande är framme när man kommer hem från jobbet fram på kvällen! Snart kan man nog hinna en promenad i "äkta" ljus och slippa åka till elljusspåret vareviga kväll! :-)

Har annars börjat komma igång så smått med lydnadsträningen igen. Eller ja... lydnaden för brukset ska jag väl säga. Hoppas på att även kunna komma igång ordentligt med spårandet så att vi åtminstone kan starta i lägre under vår/sommar. 

Den "hemliga" agilityträningen fortsätter och jag ska snart ner en härlig helg till Orust igen! *skrattar* Kommer nog aldrig avslöja vem vi tränar för, nu är det ju kul att alla är så nyfikna! :-) "Hemlige tränarens" handlingssätt passar i alla fall Sera och mig som handen i handsken! Det går skitbra, är skitkul och kommer med största sannolikhet även att ge skitbra resultat! :-)

Funderar även på att summera året som gått, men undrar samtidigt om det egentligen är någon idé... Det enda jag kommer ihåg är cert på utställning i Norge och vår hedrande 3 plac i Agility-DM i Skaraborg... Ja... kanske också våra fem pinnar i agility och det fina minnet att vi inte diskade oss i ett enda lopp under året! :-) Hmm... kanske blev en del ändå...

...å lydnaden! Vi flyttade ju upp oss till klass 2 i maj -04!! 


Lördagen den 22 januari 2005

-2 C

Tröttnat på vinterlayouten lagom tills det tydligen bestämt sig för att bli vinter i Sverige ändå... Snön ligger, nja... inte direkt djup kanske, men dock. Trots det så kör jag ut en något mer "vårliknande layout"... börjar längta så smått nu! 

Sera har annars haft en tråkig dag i dag. Jag har varit och shoppat nya gardiner till köket och Sera fick under tiden sitta i "mormors" lägenhet och vänta... men den som väntar på något gott osv. Mormor vet nämligen hur man skämmer bort en pudel - hon hackade ner TRE prinskorvar i Seras kvällsmat!!! Puh!


Lördagen den 15 januari 2005

-2 C

Januari har bara försvunnit utan att man har märkt det! Jösses, snart har hela månaden gått!!!

Förra helgen var jag i Oslo och hälsade på min syster. Vi hann med en hel del kan jag lova. Shopping, Oslo-by-night och en mycket trevlig visit hos Jonna, Simon och Tobias (om dem kan du läsa mer på www.farflyg.com). Jättekul att äntligen hälsa på såväl syster som Jonna i Oslo! Verkligen på tiden!!! 


Vy över Oslo, från syrrans balkong.

Idag har Sera och jag haft besök av en f d arbetskamrat, Ulrika. Vi gick en vända i den stora sjumilaskogen jag har runt knuten och kunde beskåda sviterna av förra helgens stormbyar! Det var mycket träd att kliva över kan man säga. Se bilder i albumet. Sen fick jag äntligen lust att joxa lite med hemsidan igen. Det är liksom inte så där kul under vintern eftersom det inte händer så mycket i hundtävlandet för våran del... men nu är det snart vår igen och då jäklar! ;-)


Tidigare dagbok, från 2004...
...hittar du i Arkivet!

Dagböcker från 2002 och 2003...
...är nu historia och finns endast förvarat inför framtida SofiaochSera-forskare i ett källarvalv under Kumla-bunkern, där alla andra viktiga handlingar förvaras åt diverse myndigheter... ;-)