Söndagen den 26 december 2004

+2 C

Sisådärja... Nu får vi se vad ni gillar den här! Den nya layouten har legat på lur länge, men jag har inte haft tid att slänga i ordning allt och få ut det... Dessutom hade jag bestämt mig för att klara ut det här med css-mallar (alltså i eget mall-dokument, inte css direkt på sidan) innan jag ändrade igen, och nu har jag gjort det! :-) Alldeles på egen hand, men med lite hjälp av Webdesignskolan (tack för att ni finns!)

Nu är det Seras tur, hon har troget legat och väntat på golvet brevid datorn hela förmiddagen. Nu ska hon få en härlig vinterpromenad och kanske lite träning också... 


Söndagen den 19 december 2004

+0 C

Det finns faktiskt orsaker till att jag inte skrivit här på länge, eller ens hunnit uppdatera sidan med annat som eventuellt hänt.. Jag har bytt jobb och under en månads tid jobbat på båda! Dock inte mer än 8 tim/dag (alltså normal arbetstid) men det var ändå ganska jobbigt att hålla två jobb i huvudet - speciellt när det ena är helt nytt för mig! :-) Plötsligt förstår man varför det är så bra med aktiveringsuppgifter där hundarna får använda nos och huvud... Puh!

Idag kan jag i allafall bidra med en liten ny bild på SeraTheStar. Jag har haft ännu en lektion in konsten att klippa pudel! Lite jobbigt när jag själv försöker vara både lärare och elev, men det går! ;-) Var i Stockholm förra helgen och fick öva lite saxteknik på Bentes storpudel Tia. (Läs mer om det och om Stora Stockholm i övrig i dagboken på www.dajmen.com). Det var nyttigt, men det innebär också att jag nog ändå får ta med mig stora plånboken en dag och se till att köpa en riktig sax! Dvs en svindyr sax. Kände idag att det faktiskt har lite med saxen att göra också! Min är på tok för lätt, vilket gör att jag beter mig med handen som en nybörjare till häst beter sig med skänklarna - de kan aldrig vara stilla...

Nåja. Så här blev resultatet i allafall... 


Är fortfarande världssämst på att klippa fronten och hur frambenen ser ut på nära håll ska vi inte tala om, men jag är mycket nöjd med bakben och ryggen. Speciellt nöjd med övergången till nacken också faktiskt! :-)


Måndagen den 22 november 2004

+0 C

Å vilken tur att man bor på bonnvischan när det blir snöstorm och vinteroväder... Sedan i torsdags har vi varit snudd på helt insnöade (!!) och kämpat som vilddjur för att hålla värmen, ta sig fram med bilen och stå ut över huvud taget... Puh! I lördags kämpade Sera och jag envist över en alltför snötäckt åker för att egentligen ge sig ut och promenera i, men jag tänkte det skulle bli bra muskelträning för hunden... tänkte däremot inte på att jag själv också skulle gå i djupsnön... *ler fånigt* 

Hunderiet går på stark sparlåga sedan förra helgen. Har knappt ens rört oss en fena (ja, förutom lördagens snövandring då) och jag har för tillfället inte mycket motivation till det heller... Kanske orkar jag ta mig för att göra lite kul klickertrix inne i kväll, men det beror på vad jag får lust till. Sera tycker förmodligen jag är skittråkig, men jag bara inte orkar gå ut i snötäckt skog och i bäckmörker (nej, jag äger fortfarande inte någon pannlampa) och att ta bilen till byn, som jag brukar göra, är totalt livsfarligt när vägarna knappt är plogade.. Är nöjd bara jag kommer hem från jobbet varje dag utan att ha kanat ner i diket, kört på rådjur eller snurrat runt i halkan! :-)


Måndagen den 15 november 2004

+8 C

Har tävlat agility i helgen och debuterat i hoppklass 2. Det var skitkul! Kanske mindre lyckat arrangemang, har inte under hela sommaren varit med om långsammare rörelser mellan banbyggnader, men man lär sig ju bara vilka tävlingar som är värda att åka på och vilka som inte är det... 

Efter min "hemliga agilityträning" på Orust har banvandringarna fått en helt annan betydelse än förr. Nu kan jag helt plötsligt se hur man kan göra vid olika svårigheter och jag vågar också tro att jag hinner göra det jag vill... med en bc förklädd till storpudel är det annars lätt att tro att man inte ska hinna handla... Det var jättespännande att testa handlingen utanför träningsmiljön och i verkliga tävlingssammanhang. 

Som mål för helgen hade jag satt upp att jag skulle hitta linjerna i banan och försöka vara så nära den som möjligt. Att kunna se alternativa sätt att föra min hund runt. Det gick. Och "som vanligt" (ja, kaxigt kanske, men dock...) var Sera hundraprocentig på slalom och vi diskade inte en enda bana! Agilityettan på söndagen liknade mer klass 2 (några sa till och med klass 3!) och där diskade sig 51 stycken av startfältet på 81 ekipage. Det delades bara ut tre pinnar eftersom det inte var fler felfria... *oops*. 

-Nåja, tänker säkert du. Hundraprocentig på slalom, ja, men kontaktfälten då?! Ja det är rätt. Det är vårt stora problem, men jag är fast besluten om att komma tillrätta även med det. Min "hemliga tränare" har kommit med jättebra tips som Sera köper helt, men de är inte befästa på en kvart... nej, det kommer ta tid och möda av träning för att de ska funka i tävlingens hetta.
Att de ska funka så småningom är jag inte orolig över, Sera är otroligt koncentrerad och fattar mycket snabbt när jag lägger in något nytt i agilityträningen. Hon tycker det är skitkul!


Tisdagen den 9 november 2004

+5 C

Brrr. Nu börjar det verkligen bli kallare. Men skam den som ger sig. Till klubben och träna agility ska man ändå! På med lite extra paltor bara, så går det finfint! När man väl har fått upp ångan blir det till och med svettigt *skratt*, men om det beror på att jag har mycket kläder på mig eller att jag har katastrofalt dålig kondition låter jag vara osagt... 

Fröken storpudel tycker hur som helst att det är superkul. Hon är koncentrerad och ser ut som en elitlydnadshund när hon lyder minsta vissling på agilityplan. Hon har hela tiden fokus på mig, men råkar det stå till exempel en gunga i vägen när vi rör oss mellan olika kombinationer skuttar hon gärna upp på den och visar att hon har fattat det här med kontaktfält... på träning, i vart fall... :-)


Torsdagen den 4 november 2004

+9 C

Jag har blivit biten av en polishund!!! 

...å det alldeles frivilligt! Jag anmäler mig direkt jag får en möjlighet till att vara figurant för polishundsuppvisning! Det är det fräckaste som finns att leka "bov" och knata runt på appellplan med en skyddsärm på ena armen och en oro över att hunden ändå kanske kommer att bita någon annanstans... *he he* Idag fick jag till och med leka flyende tjuv och försöka springa ifrån den rackarns hunden, men det var bara att ge upp! Å det vill inte mycket till att ge upp heller kände jag, liiiiiiite äckligt var det ju att höra hunden komma flåsandes i full karriär efter en - bakom mig dessutom!!!

Nå, vad är det som har hänt egentligen... Vi har ju en Hundungdomsklubb och till den hade vi idag för andra året i rad bjudit in ett par hundförare inom polisen. De får berätta om sitt arbete och sedan även demonstrera med hunden hur det går till. Jag var frivillig redan förra året och har än i dag inte glömt den respekt jag kände inför schäferhunden som skällande bevakade varje steg jag... nä, sanningen är att med en skällande polishund rakt framför sig står man mycket stilla! Det är bara att lita på att inte benen ska vika sig eller att hjärtat ska hoppa ur kroppen med den höga puls man får... ;-)

När det nu fanns tillfälle igen tog jag ett steg till och vågade alltså vara flyende figurant också (förra gången vågade jag bara bli "biten" en ynka gång - vilken fegis jag var då!). Det är så himla fräckt, en slags skräckblandad förtjusning, att jag omedelbart kommer ställa upp igen om polisen ringer och behöver träna sina hundar på okänd figurant! Kanske kan jag få lite tips å råd på hur jag ska gå tillväga för att träna Sera till skyddshund också... DET, och endast det, skulle kunna vara ännu fräckare än att bli överfallen av skällande polisschäfer! *skratt*Onsdagen den 31 oktober 2004

+6 C

Det händer inte så mycket längre på tävlings- och träningsfronten. Förvisso är vi och "hemligtränar" på Orust då och då, Sera och jag... kanske kommer det mer om det längre fram... *hemligt hemligt* Vi laddar för att ta alla BC på agilityplanerna till våren - och vi ska slå till rejält har vi tänkt... 

I dag var jag ute i spårskogen igen. Det var längesedan och jag tvekade en del inför dagen med tanke på alla livsfarliga jägare som smyger omkring i buskarna. Jag hörde att de fällde en älg idag, för det gick av två skott när jag lade spåret... brrr... tänk om de skulle ta fel på mig och en älg! Sånt har ju hänt med stackars bärplockare förr, menar jag! ;-)

Spåret gick sisådär. Sera hade nog mer tur än skicklighet, för hon missade tre pinnar men fick ändå upp slutet och tog slutapporten. Jag tror ju som vanligt att det var mitt fel, för jag hade nog lagt spåret för svårt och på tok för nära sig självt... Attans tänkte jag, och belönade Sera för det hon hade klarat! Får planera bättre till nästa gång. Testade i alla fall att lägga spår med kompass för första gången. Det vill säga jag ställer in kompassen så jag vet hur jag ska gå för att komma till bilen. Det var jättebra, för då kunde jag släppa oron över att gå bort mig i skogen... *skrattar* ...sen att jag hörde biltrafiken hela tiden och hade en kanonbred "gata" med elledningar jag kunde följa för att hitta tillbaka... hmm.. jag vill bestämt hävda att jag hade kunnat gå fel trots det, om jag inte hade haft med mig min kompass... *ler*


Onsdagen den 20 oktober 2004

+8 C

Det märks ju att det är höst... inte bara på att träden är gula och röda, utan även på det grådassiga vädret och det himlans mörkret som lägger sig redan vid sex-tiden... Idag var det premiär för Cecilias och min "vinterpromenad". Vi brukar åka ner till närmsta lilla byn och gå längs asfaltsvägarna i gatlyktornas sken vintertid. Idag hann vi till och med gå en liten skogsrunda i byn och naturligtvis tränade vi också en stund. Kul kul. Lite trevligt är det ju ändå i allt mörker, för det blir ju oftare som vi promenerar tillsammans! :-)


Måndagen den 18 oktober 2004

+9 C

Den här veckan (från när jag skrev här sist räknas) har varit overklig. Stackars Sera har jag knappt sett röken av... Jag har flängt till Göteborg i jobbet typ varannan dag och resterande kvällar har typ gått åt till att söka ett nytt... Det har jag fått också! Jippi!!

Sera har varit hos min farmor och farfar, något både hon och de älskar - när jag kommer för att hämta henne vill hon knappt följa med hem... I dag var hon hos "mormor" och där blir hon också bortskämd. Jag trodde inte Sera ville bo med mig längre när vi skulle åka hem. Hon kom inte ens när jag skramlade med kopplet! Snyft! Det här veckan blir något lugnare, nu är det hon och jag varje kväll efter jobbet! Härligt!!

Retar mig förresten att jag har missat en EFIT-dag... Ni som eventuellt letar efter de bilderna gör det förgäves. Det var i torsdags, men jag var väl på tåget då eller nåt... eller var det den dagen jag ändå var på kontoret??! Eller var jag i Göteborg... eller i.... ??


Lördagen den 9 oktober 2004

+14 C

Efter att min vän Assar (husvagnen, för er som inte har koll...) var tömt på grejer och förtältet tvättat och upphängt blev det en väbehövlig uppfräschning av hemsidan... Den nya layouten har "hängt i luften" ett tag och nu äntligen fick jag tid över att sätta mig en stund! :-) 

På förmiddagen blev det en stunds hundträning på en näraliggande appellplan (dock inte hemmaklubbens för en gång skull!). Jag tränade rutan, framförgående, inkallande med ställande och kryp. Det tar sig, som pyromanen sa... Framförgåendet går jättebra, där är det kvar att finslipa att Sera ska stå kvar i riktning efter att hon stannat. Krypet gör jag än så länge bara ett enda steg, myrsteg. Sera är så ivrig att hon kryper i väg och hamnar flera meter för långt fram annars. Men tar jag det sakta, sakta så går det jättefint. Alltså ska jag försöka mig på att få det lugna beteendet befäst innan jag kryper vidare...  :-)

Nu ska jag ut i solen och vika ihop mitt torra förtält.


Torsdagen den 7 oktober 2004

+10 C

Fick en bild från agility-DM häromdagen. Kan ju inte låta bli att visa den, såklart! Det är från när Sera och jag hade hämtat rosetten från vår seger i hoppklassen! Totalt slutade vi sedan trea i DM - strålande resultat om jag får säga´t själv. ;-)
Stort tack till fotografen - själv hade jag glömt kameran hemma..

Sera och jag vann hoppklassen på Distriktsmästerskapet i agility i söndags. Kalaskul!
 

foto: Bengt Lönnerblad

 

Lördagen den 2 oktober 2004

+11 C

Oj, då... Hur gick det så fort? Vi är ju redan inne i oktober!!!

Den som väntar på något gott... det ska komma fler bilder från Pudel-SM. Hanna Bengtsson har nämligen varit så vänlig och delat med sig av alla de 600 bilderna hon tog den helgen! Jättekul, tycker jag, eftersom det inte är så ofta jag har möjlighet att ta bilder på mig själv och Sera när vi tävlar (typ aldrig...). Har också fått löfte om att lägga ut dem på hemsidan, så håll utkik efter ett album som kommer heta "Hannas bilder" eller något sådant... (det är så många bara, att det är lite svårt att välja ut de allra bästa... *ler*).

Det är förresten skönt att tävlingssäsongen börjar ge med sig. Jag börjar känna mig lite trött på att flänga runt vareviga helg... Det är ju självklart kul att tävla, men sovmorgon vet jag inte vad det är längre, och jag har inte hunnit hälsa på syrran i Norge fastän hon har varit där sedan i april!!! Alldeles på tok, tycker jag. Ska självklart göra en Oslo-resa inom kort, och naturligtvis får Sera följa med - hon blir sur om jag inte tar med henne då jag åker till hennes hemland... (och ibland kan hon vara bra att ha som tolk, hon förstår ju språket).


Söndagen den 26 september 2004

+15 C

Alltså klockan är sent och jag är egentligen stentrött efter en helg i husvagn i Västerås. Den sista husvagnsturen för säsongen för övrigt... :-)

Nog om det och till väsentligheterna - Sera och jag blev 2:a på pudel-SM lydnadsklass 2!!! Kanonkul!!! Inte för att det var världens bästa lydnadsprogram vi presterade, men 8 samt 7,5 på inkallande med ställande har vi inte fått förut (man tävlar både lördag och söndag och båda klasser läggs ihop, därav två betyg i det momentet...). Mer info kommer om någon dag eller så, när jag fått vila upp mig lite grann... ;-)


Prispallen i Pudel-SM 2004 lydnadsklass 2.

Vi tävlade så klart i agility också, med duktiga resultat där också, men det räckte inte för en slutlig placering i själva SM-tävlingen. Vi gick i allafall runt 6 av 6 öppenklass banor (tre hopp- och tre agilityklass). Hade bästa tid i fyra av sex lopp av alla startande largepudlar, men tyvärr fem retliga fel i de klasserna... Är mycket nöjd dock, för det var banor med fällor som erbjöds - inte några klass 1 banor inte... :-) Dessutom var det "prova-på" tillfälle för den handling som vi kommer träna mer i vinter... he he! ;-)

Placeringarna i agilityn var så här:
Hoppklass A - 7:a
Hoppklass B - 5:a
Hoppklass C - 3:a

Agilityklass A - 3:a
Agilityklass B - 2:a
Agilityklass C - 5:a


De tre bästa loppen räknades och jag kom som sagt inte på pallen, men jag tror inte att jag var långt efter - nästa år blir det revansch!! :-)

Kanonhelg!!!
Mer info, resultat och bilder kommer så småningom!


Onsdagen den 15 september 2004

+17 C

 Hugaliga vad skönt det är när hösten kommer och alla kurser drar igång på hundklubben!! Idag var jag på tävlingskursen med Sera och vi tränade framförgående (jepp! Nu är det stenhård satsning på lägre spår!!), inkallande med ställande (för femtielfte gången) och apportering. Framförgåendet går verkligen kanonbra, vi har tränat det i veckan och helt ärligt så behövdes inte så mycket eftersom Sera kan "framåt" från agilityn. Nu är det bara att nöta in sträckor och ställanden i riktning. Det är faktiskt riktigt kul! 

Inkallande med ställande och apporteringen är svåra nötar (nej, jag vägrar att säga nötter!) att knäcka däremot. Det som har funkat bäst är inkallande när jag kastar en boll, och idag kanske jag ändå förstod att jag inte varit tillräckligt tålmodig och ihärdig med den träningen. Sen tror ju jag att det hjälpte att Per-Arne (schäferägande instruktör) gjorde ett par "rundor" med boll och Sera i kväll. Dels kunde jag se att Sera kan fatta och dels tror jag hon fick en annan bild när hon inte såg mig i slutet av sträckan. Kanske trams och inbillning från min sida, men jag tror att det kan ha spelat roll. Nu är det bara meganötande kvar på det momentet. Jag ska få till det så att hon stannar längre ifrån mig än hon gjort hittills. 
...det var också ordentlig behållning i att se en "Schäfer-är-enda-rasen"-ägare träna med stor svart pälspudel...

Apporteringen då. Jo, jag har en skallapportör och har provat allt (tycker jag själv då) för att få henne att sluta skälla. Självklart förstår jag att jag inte varit tillräckligt tålmodig här heller, men ingen av de förra träningsalternativen har inte heller känts riktigt som bra alternativ. Nu visade Per-Arne ett där jag visserligen behöver en medhjälpare (som håller apporten framför Seras nos), men där jag får henne på rejält avstånd vid kommenderingen! Hon är tyst och jag kan belöna när hon tar apporten och är tyst. Tror faktiskt att det kan funka. Tidigare har det varit träningsalternativ där jag varit mycket nära henne och så länge jag är det (eller att själva sträckan är mycket kort) så skäller hon inte... Nu tränar jag och belönar på distans. Ska försöka att verkligen idiotträna det nu, måste få bort det där skällandet... 
Nu blir det chips framför TV:n! ;-)


Söndagen den 12 september 2004

+18 C

Idag var det dags för Isak att debutera i lägre klass spår. Jag och Sera knatade upp samtidigt med Cecilia och vi var på plats i Mariestad för lottning redan kl 07.00!!! Puh!! Cecilia lottade sig själv som startnummer 1 och efter platsliggande i grupp och lydnadsdelen var det klart att hon klarat gränsen (till uppflyttning) för den delen av bruksprovet - nu väntade bara spåret... 

Ut till spårmarken och in i uppletanderutan. Isak började med ett jättefint spår - men bakspårade sig ut ur rutan. De fick vända tillbaka och denna gången var det ingen tvekan. Snart satte Cecilia och Isak iväg i full spårfart ut i skogen. Efter ca 18 minuter fick jag och spårläggaren syn på dem och Isak gjorde en jättefin markering på slutapporten. Cecilia tjöt av glädje och när hon visade upp de övriga sex pinnarna i fickan så förstod också jag varför. De hade inte bara klarat att hitta fram genom skogen, de hade hittat alla pinnar utom en också!!! Det blev betyg 9 på spåret och det hela resulterade i en uppflyttning till högre klass!

STORT GRATTIS TILL ISAK OCH CECILIA
FÖR UPPFLYTTNING TILL HÖGRE KLASS SPÅR
MED 445,75 POÄNG, PÅ FÖRSTA FÖRSÖKET!!! :-)

Därtill kan läggas att jag blev mycket inspirerad till att träna för start i lägre klass! Dels för att spåret gick så HIMLA bra i går, men också för att det verkligen är så kul att tävla bruks!! Eftersom det delas in i små delar känns det som att man kan plocka lite poäng här och lite där och ändå lyckas! Sen bara tanken på att gå ut helt ensam med sin hund i okänd terräng och verkligen vara helt "utlämnad" till att hunden kan sin sak -  det är hen häftig känsla! Nu jävlars ska det tränas på de där himlans lydnadsmomenten, det är framförgåendet, krypet och platsen med skott som vi måste jobba mycket på innan vi känns startfärdiga för lägre klass, men det ska vi banne mig ta tag i!


Lördagen den 11 september 2004

+20 C

Dagens bokning var heldag med hundträning. Jag och Cecilia knatade upp i arla morgonstund (nåja, vid elvatiden...) och hördes på telefon för att bestämma mötesplats. Vi började i skogen med spår och markeringsövning och fortsatte sedan för lydnad och agilityträning på klubben. Mest nöjd är jag med spåret och skam vore annars! GUUUUUD vad bra Sera spårade! Cecilia hade lagt spåret och jag hade bett om lite "besvärlig" terräng så att Sera skulle få "dra med mig" över stock och sten. Det var också en "böj" och en ordentlig vinkel. INGA snitslar (för då inbillar jag mig att jag kan spåra...).

Jag försökte tänka på allt jag lärde mig när vi var på Gålö tidigare i år och tränade med ett helt pudelgäng - kort lina, titta på hunden och se till att belöna ordentligt vid apporterna. Sera spårade som aldrig förr och hon fick bollen och blev "frisläppt" vid varje apport - ATTANS vad bra det gick!!! Cecilia hade lagt ett perfekt spår, över såväl "sumpmark" som in i snår och Sera bara spåååååååårade! :-) Det var sååå häftigt!! 

Sedan for vi till klubben och körde lydnad. Jag tränade på lite av varje, men det märks att det var längesedan vi var på klubben för lydnadsträning. Sera var mycket lättstörd och väldigt nyfiken på vad Yatzy gjorde hela tiden. Det gick sisådär och efter att Cecilia och jag hade fikat gick jag över till agilityträning. Sera har kanonfina kontaktfält när vi tränar och jag försökte extra mycket att lägga märke till vart jag befinner mig och hur jag rör mig runt kontaktfälten, det är ju det jag inte kommer ihåg när vi är på tävling. Jag övade även lite hopp-i-vinkel, för det är i de lägena som Sera kan riva, men idag var det inte ens nära en rivning och då var hon ändå ganska trött efter all annan träning... 

Nu ska vi strax hoppa in i bilen och åka till Cecilia för en av våra "moffakvällar" - dvs vi äter mat, godis och chips i onormala mängder! Det är sketagôtt (på äkta västgötadialekt)! 


Fredagen den 10 september 2004

+19 C

Puh!
Nu har jag inte bara chockat Sera, utan också mig själv. ;-)

Har precis varit ute min mountainbike och det var faktiskt inte alls så jobbigt som jag mindes från förra året (när jag trodde att cykeln skötte jobbet och glatt svängde in på den värsta stubbiga och steniga stigen jag kunde hitta i skogen!!!)! Sera knatade snällt på vid sidan och när jag höll mig i mellan 9 och 13 km/h kunde hon trava i ett bra tempo. Första och sista sträckan fick hon vara lös och välja tempo själv och den allra sista biten såg jag till att det var riktigt makligt. Då rullade cykeln i max 5 km/h. Nu ska jag försöka ta mig i kragen och hålla på med detta två dagar i veckan till att börja med, ända tills vintern kommer. Det är inte dumt alls, varken för Sera eller mig! :-) För er som undrar så blev det totalt sju km för oss idag och den rundan kommer jag köra ett tag, för den stämde med uppvärmning, trav ca 2,5 km och sedan nedvarvning.


Söndagen den 5 september 2004

+? C

Nååå. Är det någon som har provat min goda wokgryta än? Å vad tyckte ni i så fall om den? :-)

I helgen har vi varit och tävlat som ni säkert hunnit upptäcka. Först 20 mil norrut och sedan 20 söderöver. He he. Allt för jakten på den sista pinnen (var det inte en Indiana Jones-film som hette så på det glada 80-talet?! *skratt*). Nu gick det inte hela vägen, men jag tycker mig förstå att det är jag som är för slarvig redan vid bangången. Sen är inte kontaktfälten helt befästa heller och det räknar jag ju inte heller med än, för vi har ju inte tränat dem så himla länge faktiskt!! Sera är i allafall kanonduktig när vi är ute. Hon ligger så snällt i sitt lilla tält när jag går banan och vi kan ligga och gosa långa stunder mellan loppena. Det är jättemysigt! :-) Dessutom har vi inte under hela sommaren i ett enda lopp diskat oss (ja, om man inte räknar det förargliga lagloppet i Norge då... men det var ju i ett annat land det!) och det tycker jag nästan är en merit! :-) 


Söndagen den 29 augusti 2004 - lite senare

+14 C

Måste bara dela med mig av den superduper svingoda maten jag sitter och mumsar på! När jag var i Norge fick jag supertipset att woka av Tove. Jag som hatar att laga mat tyckte det verkade vara en typiskt bra grej för mig, så jag stövlade raskt iväg och införskaffade en wok. Naturligtvis var det lika attans skitbra som det verkade -  jag tänker aldrig laga mat utan min wok! :-)

Det första jag vågade mig på, och det enda hittills (har bara wokat två gånger...) är så attans enkelt och blir hur gott som helst så nu skriver jag in receptet här... SKYNDA att prova!! :-)

Sofias första wok
2-3 kycklingfileer
1 burk cocosmjölk
1 burk wokgrönsaker (vattenkastanjer å sånt)
2 msk ostronsås
1 (eller ännu mindre) tsk sambal oelek
1 klyfta vitlök
olja, margarin

Gör så här:
Strimla kycklingfileerna, fräs dem i olja och lite smör/margarin. Tag upp kycklingen och häll ner wokgrönsakerna och låt dem fräsas en stund. Häll tillbaka kycklingen och tillsätt cocosmjölken, ostronsåsen och sambal oelek. Å vitlök. Låt puttra i ca 4-5 minuter. Servera med tjingtjong-ris (jasminris).

ÅÅÅÅÅ vad gott det är! 
Jag har hittat andra enkla wokrecept (de får inte ha för mycket innehåll, för då blir det direkt jobbigt att laga mat!), men jag kom inte ihåg dem i huvudet idag när jag var i affären, därför blev det min specialgryta idag igen... men den håller!

:-)

Söndagen den 29 augusti 2004

+16 C

VI ÄR UPPFLYTTADE TILL HOPPKLASS 2!!!

I går var Sera och jag och tävlade i Huskvarna. Åkte dit faktiskt lika förutsättningslöst som jag gjorde till Såtenäs i juni och det visade sig vara helt perfekt! Sera nollade både agility- (med kanonfina kontaktfält!!!) och hoppklassen och det resulterade i två pinnar! Vår andra i agilityklass (HURRA!!) och vår tredje i hoppklass!!!! Helt outstanding tycker jag, som inte hade minsta tanke på att vi ens kunde ta en endaste liten pinne när jag började tävla agility i år!!! Att vi dessutom går och blir uppflyttade redan första säsongen som vi egentligen ger oss ut på allvar och tävlar är bara fantasiskt!! :-)

Kul sak nr 2 är att vi träffade på Sofia och Billy i Huskvarna också! Alltid lika kul att träffa "nätvänner" in real life! :-)Onsdagen den 25 augusti 2004

+15 C

Är mitt uppe i ordningställande av pudelpäls, dvs bad, fön och klipp. Tänk att man hela tiden blir bekräftad i åsikten att risken sannolikt är mycket stor att missa ett bättre sätt att göra saker på om man aldrig provar något nytt. Har just nu erfarit detta igen. När jag var i Norge, hos Tove, var det hon som badade Sera. Tack å lov (och tusen takk til Tove!) för det, nu har jag nämligen provat att göra som hon gjorde - och HJÄLP vad mycket bättre det blev och vad mycket fortare det gick!!! Jösses! 

Förut har jag blandat schampo och vatten i en hel hög massa olika flaskor (först diskmedel YES med vatten i en för "förbadet", sedan vanligt "KW Minkoljeschampo"  med vatten i en annan och slutligen balsam "VO5 Torrt och slitet hår" med vatten i en tredje). För det första har det aldrig blivit rätt mängd, har oftast fått blanda till mer efter halva hunden och det har naturligtvis berott på att hålen i korkarna har varit i varierande storlek. Har liksom tagit "vad-man-haver-flaskor" och det är en salig blandning det... :-) Sedan har jag kämpat och fått värk i fingrarna när jag har kramat in schampo i pälsen (sprutar liksom hela hunden med blandningen först och sedan kramat in det) och sedan sköljt i evinnerliga tider (det måste man förvisso fortfarande...) för att direkt gå på med nästa flaskas innehåll. Var skitjobbigt.

Nu, med Toves metod (som jag egentligen inte tror hon är den enda som använder) har jag istället blandat schampo (Kw - inget annat duger!) och vatten i en bunke och likaså en bunke med balsam och vatten. Sedan är det bara att blöta hunden, gnida in schampot med en svamp och man kan faktiskt gnugga lite utan att det tovar! Vips var hela hunden schamponerad och det blev dessutom mycket bättre! Inget ont i fingrar och jag behövde bara en enda schamponering!!! Det blev liksom jämnare fördelning eller något liknande...
OK, hon var väl inte världens skitigaste hund just i dag kanske, men det är ändå snart fyra veckor sedan hon blev badad sist. Kändes som om badet gick 1000 gånger fortare på det här sättet! :-)


Tisdagen den 24 augusti 2004

+17 C

Jaha, å vad skulle jag med en flatte till när jag har en pudel som vill jobba?! Jösses vad go´ hon är! Det lyser om ögonen och hon slår nästan knut på sig själv när jag säger "ska vi träna"! Helt plötsligt känns det inte som att det kommer ta hundra år att träna in klass tre! Herrejösses - vi har förvisso milslånga steg kvar med en del moment (det så illa omtyckta inkallande m stå och ligg till exempel), men med andra grejer är det som om hon har kunnat det hela tiden!! Skitkul att träna nu ju!! Ska nog gå ut en gång till i kväll! :-)


Måndagen den 23 augusti 2004

+16 C

Åååååhhhhhh, vilka attans skitsöta flattevalpar jag har varit och tittat på! TUR att man vet att min nästa valp är en Dajmens-hund det också, för annars hade det nog varit till å hämta en liten Stella om två veckor förstås! :-) 

Det är min kompis, Mathilda, som har de små söta krypen till valpar och direkt när jag satte mig hos dem kom lilla Stella fram och ville upp i knäet. Det blev ju inte direkt bättre av att jag såg henne kampa om en trasa, bära på en stor glassburk och vara den av de tre valparna som vågade sig iväg allra längst bort på den stooooora gräsmattan... Tänk att jobba med den jycken... 
Men. En gång pudel, alltid pudel. Flattar i all ära, de är kanongoa tycker jag, men de fäller ju en massa håååår över allt! ;-) Å sen är det bara så att jag ska ha pudlar. Och bara från Dajmens kennel. Punkt.


Söndagen den 22 augusti 2004

+17 C

Puh.. Nyss hemkommen från årets ungdomsläger på klubben. Jo, jag räknar mig förvisso som ungdom än (he he!), men det var inte för mig utan av mig (och tre ledare till) som lägret arrangerades. Vi var uppemot 20 ungdomar och sedan vi fyra "ungdoms-wannabe"... :-) Det har tränats lydnad, spår, agility, ringträning och freestyle och sen har det spelats en attans massa brännboll! Hur kul som helst och jättefint väder hela helgen! De är så himla duktiga "våra" ungdomar, så det är bara kul att fixa lite för dem! Det var tredje året i år som vi hade läger och naturligtvis längtar vi redan till nästa! 

Sera har varit med hela helgen, men hon har mest fått vara i husvagnen. Har inte riktigt haft tid för henne och när det blev lite tid över orkade jag inte träna utan då var det en lugn promenad bort på grusvägen som gällde. Tränade istället idag, när alla hade åkt hem, och det gick kanonbra! Fokus var som vanligt kontaktfält och det närmar sig baske mig varje gång! Det går bara bättre och bättre och idag satt A-hindret mycket nära hundra procent!!! Balansens uppfart har jag också kommit på ett sätt att träna för att hon ska sänka huvudet (och därmed farten och få en tass på kontakten), jag sätter en båge över uppfarten så klart! Herregud. Det känns som ett föråldrat och väl beprövat sätt, men jag har inte provad det förrän nu! Har inte kommit ihåg det helt enkelt.

Nu ska jag gå å sova, för jag är helt slut efter helgens bravader! :-)Tisdagen den 17 augusti 2004

+19 C

Har återfått inspirationen för lydnadsträning efter ett långt uppehåll. Nu är det dags att börja träna in klass 3 och det är ju en hel del moment det, så det kommer att ta sin tid. Till hösten kommer Sera och jag gå tävlingskurs igen och det är ju ett attans bra tillfälle att få hjälp med träningstips och att se till att få tränat under veckorna. Jag kommer definitivt inte stressa fram en tävlingsstart i trean. Det ska få ta precis all den tid det tar. Sera har ju haft så svårt med inkallande med ställande och i trean ska hon inte bara stanna, hon ska lägga sig också! Gulp! Hur ska detta gå?! ;-)

Idag har vi börjat med rutan, sitt-ligg-stå (men jag kör bara sitt-stå, eller ligg-stå än) och så har vi tränat stegförflyttningar. Hon gör mycket snygga backanden, för det har jag tränat ett tag nu. Kul kul. Tyvärr kommer jag inte hinna med någon brukstävling i lägre som jag hade tänkt till hösten, agilityn kom helt enkelt emellan och tog såväl tränings- som tävlingstid. Det var ju inte meningen kanske, men hur kan man avstå agility när det går så attans skitbra?

Så mycket att träna
och så lite tid...


Måndagen den 16 augusti 2004

+18 C

Oj då. Har visst alldeles glömt bort min dagbok... men kanske kan gårdagens EFIT-dag räknas som en bild-dagbok?! 

Semestern är slut och allt har återgått till det normala. Fy vad trist. 
Som tur är finns det ändå gott om hundhelger att se fram emot, i form av agilitytävlingar och sånt. Kanske kan jag hinna med ytterligare en norsk utställning också, men det får jag se.

Näe. Inget annat har hänt... Sera har träffat Kiwi, en ursöt tollar-valp, men jag hade inte kameran med mig (!!!) och kan inte visa några bilder från det. Man upphör tydligen aldrig att förvånas ens över sig själv - hur kan jag gå ut utan kameran??? ;-) Är inte det höjden av klantighet?!


Måndagen den 9 augusti 2004

+26 C

YES!!! 

Nyss hemkommen från helgens Norgeresa och fortfarande jättelycklig över resultatet... CERT (stor-certet dessutom!!) och BIM på utställningen på lördagen! (Domarkritik finns att läsa på utställningssidan). Nu blir nästa års prio 1 utställningar i Norge givetvis - vi har ju chans på utställningschampionat!!

Det tävlades även i lydnad och agility, och mer info från det kommer att dyka upp på sidan så småningom. Är lite trött efter dagens ca 60 mil i en MYCKET varm bil så jag nöjer mig med det allra bästa... (å jag behöver väl inte säga att det är certet och bim-placeringen?)

Förutom Seras cert så fick även Tove (ena tredjedelen av Seras uppfödare, kan man säga) sitt första agilitycert med Frida! Kanonhelg, med andra ord! :-)

Sera BIM och Marco BIR - Dubbel Dajmens!
(Marco - Dajmens Black Magic)


BIM och CERT rosetterna! Sera i certvinnande trav!


Onsdagen den 4 augusti 2004

+18 C

Nu har den värsta datorabstinensen hunnig lägga sig, för det kan jag erkänna att jag hade under Ronnebydagarna. :-) Märkte väl inte direkt när jag var mitt uppe i det, men väl på hemvägen när jag återigen kom på att det finns ett internet som inte klarar sig utan mig... eller är det tvärtom...?!

Idag har jag varit hos mamma i sommarstugan. Hon hade nämligen hand om lilla Findus när jag och Sera förlustade oss i Ronneby. Hand och hand om... han är så rädd av sig den lille stackaren att han inte hade visat sig på två hela dagar! Andra gånger när han varit hos "mormor" på besök har han gladeligen kommit springande när jag åkt dit för att hämta honom, men så var icke fallet idag. Han varken syntes eller hördes (det är ju en mycket ljudlig katt annars...). Jag fick vackert åka hem med oro över att katten var försvunnen för alltid... Sera lämnade jag kvar (men med stränga order att inte hon också fick försvinna! *ler*) för att katten kanske skulle våga sig fram om han fick syn på/hörde sin syster (så hade taktiken varit hela dagen men...).

Nu i kväll, klockan är 22.38, ringde mamma och sa att Findus hade kommit tillrätta! Han hade bara kommit helt plötsligt, gått direkt in i gäststugan (där det varit öppet och mat serverats alla dagar), börjat äta och sedan kelat med mamma. Sera hade blivit jätteglad över att återse sin "lillebror" och jag kunde äntligen andas ut igen. Nästa gång får herr räddhare vara på ett kattpensionat om jag reser bort. Eller så får någon vara kattvakt i mitt hus.


Måndagen den 2 augusti 2004

+20 C

Puh!
Hemma igen efter fyra dagar i Ronneby... eller fem... jag vet inte riktigt... ;-) 
Det har varit kanonfint väder, jättebra camping och hur kul som helst! Vår intensiva kontaktfältsträning har givit resultat. Dock inga nollade agilitylopp, men inte heller maxat antal fel på kontaktfälten! På söndagen hade jag faktiskt bara fem fel på nerfarten av balansen (och 10 fel på andra hinder... hur det gick i fredagens agilityklass kommer jag inte ihåg i skrivande stund och jag har inte plockat upp startkorten ännu..). ;-)

Bilder från Ronneby finns bland de andra fotografierna och resultaten är på väg att läggas in de också. Bäst av oss lyckades Cecilia och Isak - de knep sin andra pinne i agilityklass 1! För Sara och Ville gick det också mycket bra i utställningsringen (det var debut för dem båda dessutom!!). Ville, eller Hallifax Bilbo Baggins, blev BIR-valp båda dagarna han ställdes!!! Jättekul! Sara lärde av undertecknad och köpte på sig så många rosetter hon bara fick! ;-) 

Annat som var kul var att träffa Grete, Tove, Shari och Donna igen! Det var länge sedan nu (ja, Donna har jag förresten inte träffat alls förrän nu). Shari slog dessutom till och blev BIR-veteran (inte undra på med den svarta pälsen och den pigga jycken!!) och Donna tog hem ett svenskt cert och blev andra bästa tik på fredagen! GRATTIS till Dajmens kennel! :-) När jag fått bilder från Tove kommer ett "reportage" läggas ut på www.dajmen.com

Nu ska jag fortsätta att plocka in grejer från bil och husvagn... zzzz...
ett par mycket sömniga agilityskor...


Söndagen den 25 juli 2004

+18 C

OK. Inte någon träning igår eller idag, men faktiskt både i torsdags och fredags. Kontaktfält så klart, vad annars? *ler* Å skam den som ger sig, som jag sagt tidigare så svarar Sera mycket bra på intensivträning, hon har tagit sig betydligt närmare målet de här dagarna. Förvisso inga direkt säkra kontaktfält än, självklart inte, det krävs låååång träning till dess, men hon har tävlingsbara. Om nu bara jag kan ta det lugnt och se till att vara på rätt ställe (as usual!) så kan vi slippa kontaktfältsfel och DET blir min målsättning till nästa tävling.

Sera tar bevisligen kontaktfält när det går lugnt och sansat till...
Och här har hon två baktassar på uppfarten! :-)


Onsdagen den 21 juli 2004

+16 C

Yes. Mera agilityträning idag! :-)
Har varit och kört kontaktfält (vad annars?!). Nu har jag bestämt mig för metod; jag har klickat in ett lock, ett litet och grönt lock, som hon ska sätta nosen på. Ordet är "nos". Sedan lägger jag det på både upp- och nerfart (tränar en sak i taget, men allt på samma träningstillfälle) och hon ska stoppa ner nosen på locket innan/efter hindret. Tror det kan funka, men det tar naturligtvis en eeevig tid. :-) Träning, träning och åter träning heter det bästa knepet! ;-)

Idag gick det bra. Jag är mycket nöjd med dagens träning. Sanningen är att Sera fattar mycket snabbt (he he - hon är ju pudel!) och hon har tidigare, i lydnaden, visat att intensivträning är något som passar henne. Först intensivt, intensivt, intensivt och sedan kan det få gå lite längre mellan varven. Å sen är ju jag tvungen att ta tag i kontaktfältsträningen om jag ska ha någon chans där... Likadant som jag snart bara är tvungen att börja träna framförgående och krypandet betydligt mer regelbundet om jag ska kunna starta i lägre klass spår någon gång... 

Tisdagen den 20 juli 2004

+20 C

Ringträning och agilityträning på klubben. Seras kompis Ville ska ställas ut snart och då måste han ju tränas lite först. Sara, Villes matte, har gjort ett bra jobb på egen hand. Valpen Ville kommer säkert fungera fint i utställningsringen. Han kan stå still och han kan springa. Sen att huvudet vrider sig åt alla håll när det finns mycket att se är ju bara en valpsak... :-)
Att Sera sprang som om hon aldrig gjort annat var däremot en strålande fin överraskning... ;-) Hon brukar ju knata runt lite halvslött och inte riktigt få med sig sina bakbensrörelser, men idag hade hon "bevegelser" som aldrig förr! :-) 

Agilityn då. Jo, det är ju kontaktfält som gäller nu och de gick väl hyfsat... 
A-hindret upp = inga problem (well, kanske inte 100%, men).
A-hinder ner = funkar om jag säger stanna och själv stannar. 
Gungan upp = funkar. 
Gungan ner = brukar funka för hon är så pass långt fram med tassarna när hon hukar sig i själva vippen. Funkar inte om hon väljer att hoppa (men det gör hon oftast inte)... 
Balans upp = det är verkligen på håret!
Balans ner (som jag tidigare ansett vara vårt säkraste kontaktfält!) = känns inte alls lika säkert längre. Hoppade av i Kumla. Kan stanna, men känns inte som att jag kan lita på det. 

Tar tacksamt emot träningstips!! Just nu kör jag med plexiglasskiva som hon (helst) ska dutta nosen mot, eller i allafall titta på (klickar det). Eller ska jag välja tassen (som kanske hon har lättare för...)? Ska jag träna hela hinder (balansen är lååång), eller ska jag låta henne gå upp en bit ovanför kontaktfältet och på så vis träna nergångar?

Maila eller skriv ditt tips i gästboken... :-) 


Söndagen den 18 juli 2004

+17 C

YES!!! Vi har gjort det igen!
Sera och jag tog i dag vår andra pinne i hoppklass 1

Har varit på agilitytävling i Kumla i helgen. Det började inte så bra i går. Jag var på tok för okoncentrerad och förstörde för Sera... Förmodligen låg tanken om att det faktiskt finns möjlighet för oss att plocka pinnar och malde för nära inpå mitt medvetande. Hmm... I dag däremot, efter en härlig natts sömn i min söta husvagn på Kumla BK, satt den - vår andra pinne i hoppklassen! *jippi*
I agilityklassen missade vi kontaktfält, så där blev det inget, men hon har varit 100% på slalom under helgen och det var inte bara raka ingångar må jag säga! 
:-)

Kanonhelg!!


Sera och jag vann hoppklass 1 i Kumla!
fotograf: Erika med Cayenne


Onsdagen den 14 juli 2004

+16 C

Morgonen började med en liten svampletarpromenad i den stora skogen... Tyvärr utan skörd, men det kan ju inte dröja så länge nu tycker jag. Katten följde med och gnällde i högan sky när han "tvingades" hoppa mellan ris och snår för att följa efter mig och Sera... KnasKatt! :-)

Efter frukosten styrde jag den lilla bilen mot hundklubben för att träna agility med Cecilia och Isak. Vi byggde ihop två banor (ja, en i taget då...) och körde seriös banträning. Det kan behövas, när det största problemet är vart undertecknad befinner sig i förhållande till hund och hinder när vi tävlar. Träningen blev kanonlyckad! Först talade vi om för varandra hur vi tänkte när vi gick banorna och sedan tittade den ena på vad den andra gjorde. Det kom en hel del bra ut av det - tänk bara om man dessutom hade en videokamera... :-)

På eftermiddagen försökte jag förgäves motivera mig till att klippa gräset, men som tur var kom det en rejäl regnskur och hjälpte mig till att låta bli. Finns ju en morgondag också. 

Tisdagen den 13 juli 2004

+18 C

Så var det dags då... att äntligen (fast jag gillade verkligen Fridas blå layout som hon gjort åt mig och Sera) lägga ut en alldeles egen designad och byggd (min första helt egna i FrontPage!) sida! 
Ska bli spännande att se om någon där ute tycker något om den... *gnnn*

En räknare har tillkommit (bland annat). Den stämmer väl sisådär... jag har angivit den siffra som min gamla räknare stannade på, alltså från min allra första layout. Till den blå sidan hade jag ingen räknare, glömde det helt enkelt, men nu är den alltså tillbaka.

Mellan varven (och regnskurarna) har jag också hunnit med att träna Sera lite grann. Har äntligen kommit igång med framförgåendet, men behöver även jobba massor på krypet innan det är dags för lägre spår. Sedan har jag ju fått för mig att starta lydnad i Norge i augusti och det är lite andra moment än här hemma... Tur att man har pudel - lär sig ju så lätt! ;-)

Måndagen den 12 juli 2004

+18 C

I går var ju Sera och jag på besök hos Frida och Myntha. Det var skitkul och jösses vad min ynkligt lilla hjärna fick jobba! ;-) När det kommer till webbdesign, och framförallt PhotoShop-hanterande ligger jag hästlängder efter Frida må jag säga. Men - fördelen är ju att jag har massor att lära och därför kan motivera mina snudd på onormalt långa sittningar framför datorn (speciellt när det är sommar ute!!) med det! :-)

Sera och Myntha trivdes finfint ihop och de underhöll varandra medan Frida och jag satt och joxade. De sistnämnda stundtals tysta framför varsin skärm och stundtals livligt diskuterandes kring en layout... 

När syret började tryta i rummet fick hundarna en promenad... våra promenader resulterade i (enligt uppgift från Fridas hemsida) ungefär 150 digitala kuliga hundbilder att inspireras av. Här är två favoriter, den ena stilig och den andra vansinnigt rolig:

            
Kunde aldrig tro att Sera hade ett inbyggt gummiansikte! Jag svär på att jag inte modifierat den bilden i efterhand - hon bara blev sådan (tur att inte vinden vände samtidigt, då hade hon ju fastnat i den fula minen!) *ler*

Kan ju förhandstipsa om att både jag och Frida har nya designer på gång... Kommande design har jag skapat helt utifrån eget huvud, men Frida har varit och putsat på en del tekniska detaljer. Håll ut, det är inte långt kvar till premiären...

Lördagen den 10 juli 2004

+16 C

Jaha. Här händer det inte mycket må jag säga. Det regnar mest hela dagarna och hundaktiviteterna ligger ganska lågt... Var i Hjo på Slöjdmässan idag. Pudel för dagen klädd i regntäcke och "benkläder" - hon stal de flestas blickar i den utstyrseln. Fräckt. Alltid retar man någon. Fast en gång, i regn och lervälling, fick jag höra från en bearded-collie-ägare att hon förstod vitsen. Hon själv fick ju allt grus inne efter en sådan promenad, medan jag fick skiten på utsidan av benkläderna! :-)

Efter turen i Hjo gjorde jag en minimal shoppingrunda, med maximal utdelning! Det bästa fyndet var ett par nya jympadojjor att ha till agilitytävlingar! De var som gjorda för mina fötter så det var bara att slå till, tragiskt nog var de vita... undrar hur länge det kommer hålla sig! ;-)

Torsdagen den 30 juni 2004

+19 C

Tänk vad lite envis träning kan göra. Idag tog Sera alla kontaktfält hela tiden på agilityträningen! Jippi! Sedan tränade vi lite norsk lydnad också. Har ju fått för mig att starta klass 2 i Norge och det visade sig ju såklart att lydnaden där skiljer sig från den svenska i diverse moment. Bland annat ingår sändande till kon och ett mysko ställande under gång där man först ska göra "som vanligt", sedan ska man gå två meter bakom hunden, gå fram och gå några meter (med hunden fot) och sedan är momentet slut! Behövdes fixas lite med det alltså. Sändandet började vi träna i våras, men det var ett tag sedan nu. Att det funkade så attans bra som det gjorde idag skyller jag på att det lärdes in med klicker - det satt nämligen som gjutet! Attans lilla superpudel!

Lördagen den 26 juni 2004

+18 C

I år firar Sera och jag midsommar på hundklubben. Kan det egentligen bli bättre - bor i husvagnen (jippi!) och har träningsmöjligheter direkt utanför förtältet! :-) I går hann vi med ett agilitypass (kontaktfältsfokus), ett spår där jag knixade till vägen så att jag själv omöjligen kunde komma ihåg vart spåret gick - alltså var jag tvungen att lita på min hund - och även ett kort minipass med freestyle! Kul kul! Idag har jag gjort en tillfällig avstickare hemåt för att mata katten och uppdatera hemsidan. Fasiken - man skulle ha en bärbar dator och mobilen för internetuppkoppling! ;-)

Söndagen den 20 juni 2004

+12 C

Nu har Sera och jag kommit hem från en härlig husvagnshelg. Jag skriver härlig även fast det har regnat i princip oavbrutet hela helgen... *grrr* Regn är ju inte trevligt direkt, men guuuud vad kul det var att bo i vår lilla husvagn! För er som inte vet så är den inköpt i september 2003 och knappt använd av oss hittills, men det blir det ändring på i sommar!!! :-) 

Vi var i allafall i Motala i helgen för att se när Lasse, mammas sambo, cyklade Vättern runt. Se och se... nåja, vi såg när han gick i mål åtminstone - genomblöt av allt regnande! Det var ena riktiga kämpar som tog sig runt de 30 milen på cykel kring Vättern må jag säga! Mamma, jag och Sera hann med ett besök på Ikea i Linköping och sedan satt vi mest och myste i vagnen. De långa härliga promenader vi hade planerat uteblev - kom ihåg att pudel i päls inte tål regn... *fniss* (i alla fall inte om hon ska bo i husvagn, hon blir ju aldrig torr!)

Tisdagen den 15 juni 2004

+18 C

Ok. Jag är inte helt säker på att jag landat än, men det bestående intrycket från i söndags är i allafall att de båda loppen var så fina och flytiga. Pinnar och placeringar till trots så är själva känslan av att vi hade sånt kanonsamarbete Sera och jag, som är störst! :-) Det är kul!

...gissa om jag längtar till nästa tävling...

Söndagen den 13 juni 2004

+21 C

"Tävlar på söndag" skrev jag i tisdags... Nu är det gjort. Med besked!!! 

Sera och jag har varit i Såtenäs (utanför Lidköping) och tävlat klass 1 agility och klass 1 hopp. Mitt mål för dagen var att se till att vara på rätt ställe och därmed klara alla kontaktfält. Det målet uppfylldes. Dessutom klarade jag av att hålla fokus i två hela klasser (och inte släppa koncentrationen när första svårigheten var avklarad). Detta lönade sig - Sera och jag har nu en uppflyttningspinne i vardera klassen! I agilityklassen kom vi på andra placering och i hoppklassen vann vi!!! Jag är kanonglad och har gått omkring med ett stort brett leende ända sedan dess! :-)Sera och jag vann hoppklass 1!


I agilityklass 1 kom vi tvåa.

Tack till fotografen Ingemar Högdahl.

Tisdagen den 8 juni 2004 +22 C
Å vad det känns meningsfullt att sitta och skriva dagbok när jag vet att jag inte kan lägga ut den... Grrr. Morrar fortfarande på Glocalnet! Fast idag har de faktiskt bemödat sig med att svara på mitt mail till supporten! Svaret var att det skulle vidarebefordras till internetsupporten. Jamen det var väl lämpligt.

Sera och jag har tränat agility - kontaktfält - i två dagar nu. Hm. Det går väl framåt, men jag måste fortfarande verkligen hinna vara på plats vid a-hindret. Balansen och gungar går fint, om jag bara säger "balans" på båda nerfarterna, för det har hon lärt sig betyder ungefär "sakta in, stanna strax före slutet och vänta på godis". Det är ju bra. :-) Tävlar på söndag!

Söndagen den 6 juni 2004

+24 C

Grrrr... vad jag är arg! Stället där jag har sidan, Glocalnet, fd Utfors, har tabbat sig på nå vis och har "sett till" att min sida har varit nere i snart en hel vecka!!! Det är katastrof! Ringer man hamnar man bara i en telefonkö (som bryts efter ett par minuter!!! Kan ni fatta?!) och mail bryr de sig inte om att svara på heller - ska det kallas support?! Grrrr... å jag som har en ny sida å allt... nu kan ju ändå ingen se den! HMPF! Kanske ändå läge att skaffa sig en egen domänadress... 

Stort grattis förresten, till Annelie och Molle i Seras och mitt fd räddningsgäng - de klarade sitt IPRHFU-prov idag! Kalaskul! :-)

Måndagen den 31 maj 2004

+22 C

Äntligen premiär för den nya layouten på sidan! SOM jag har jobbat... Puh! Först och främst vill jag rikta ett jättetack till Frida Engman, Fridasplace, för hjälp med layouten! Hon står för grundkonceptet och sedan har jag utvecklat det efter egen smak. Bland annat har jag tejpat hej vilt - jag anser ju att tejp är den allra bästa uppfinnen, näst därefter placerar jag internet, så att de båda gick att kombinera är ju bara suveränt! *ler*

Tack Frida, för all hjälp! Hade nog aldrig blivit någon förändring utan dig! :-)

Måndagen den 24 maj 2004 
Å, vilken underbar helg vi haft Sera och jag!!! Vi var till Gålö och tränade med sex andra pudlar! Det blev mest sök och upplet, men vi hann testa ett lägreklass-spår också! Var skitkul verkligen! Blev ju en sisådär 35 mil (enkel resa) för oss, men det är ju rena barnleken när man jämför med Gunilla som åkte från Skåne... (ja, det gick riktigt bra med språket!). Dag tre, på lördagen, råkade vi lägga sökrutan mitt över en "älgkadaveräng"... alltså en slaktplats för jägarna! Det var ganska tufft för hundarna - en viss Sera stod länge å slet i ett gammalt äckligt älgben - men de löste det galant! Tror nog att Lotta var mäkta stolt över sin viltintresserade Tindra, som inte nedlät sig till så mycket som ett endaste nos på de utspridda kadaverdelarna ens! :-)

Sista dagen, igår, kunde inte jag träna med Sera eftersom jag någon gång under helgen skadade mitt ena knä. Kunde inte gå med böjt ben utan att ha en j..la förb... smärta till slut. Fick, efter långt övervägande med mig själv, besluta att det var viktigare att kunna köra bilen hem än att halta efter Sera i spåret... Det visade sig vara helt rätt beslut, för nu kunde jag istället halta runt i blåbärsriset här hemma idag! Jag känner fortfarande av mitt knä, men resonerade så att "är det inget att vara hemma från jobbet för, så kan jag inte skolka från spårskogen heller"! ;-)
Å jädrans vad det gick idag - det är inte bara jag som blivit inspirerade efter helgen, Sera gnällde så fort jag stannade bilen vid spårskogen...

Måndagen den 10 maj 2004
Eftersom det har blivit officiellt på "Räddningshund Skaraborg"s hemsida, kan jag likaväl tala om det här också. Sera och jag har avbrutit räddningshundsutbildningen. Helt enkelt av den anledningen att jag har tappat motivationen. Kan jag inte motivera mig själv är det ganska självklart att det blir svårt att sporra jycken...
Kan avslöja att jag har haft funderingar på att lägga av under det senaste halvåret, men har hållit mig kvar enbart på grund av ren envishet (hatar egentligen att "ge upp" något jag påbörjat!). Alltså inte av glädje för grenen... å saknar man glädje i vad man gör blir det ju bara påfrestande för en själv. Mot slutet kändes det bara som att räddningsträningen tog en massa tid ifrån mig och det blev en stressad matte som bara ville "köra igenom ett par figuranter" så snabbt som möjligt för att sedan hinna med att åka vidare till lydnadsträningen som var samma dag... Vad jag valde märktes ju tydligt, så steget var egentligen inte långt till beslutet att lägga av helt.

Nu är det alltså över med räddningspudeln, men desto mer tid får jag då till att tävla på helgerna! I sommar kommer vi köra den tidigare så nerprioriterade grenen agility å det ska bli skitkul! Idag gick också vår vän husvagnen Assar igenom besiktningen så nu jäklars ska det bli åka av! :-)

Fredagen den 7 maj 2004
ÄNTLIGEN!!! Vi har fått ett förstapris i lydnadstvåan!!! JIPPI!!!!

Guuud vad jag är lycklig! :-) Jag kunde hålla nerverna i någotsånär styr och Sera gick helt ok! Attans vad det är skönt att lyckas när man har kämpat ett tag! :-) Sera och jag kom trea (fick pokal dessutom - jag som är pokal-och-rosett-tokig!!!) med 163 poäng och i lydnadsklass ett kom klubbkompisen och hundungdomen Julia med Yizza (briard) på första plats med hela 180 poäng!!! SUPERGRATTIS till JULLAN och YIZZA!!! Underbar fredagskväll!!!

Fredagen den 30 april 2004
Om någon har ett gäng fårskallar att hyra ut kan ni höra av er.. Gräsmattan har börjat att växa och han som ska klippa det, gäsklipparen, är tydligen uttagen i strejk. Jag har inte hört varför Gäsklippareförbundet tagit ut sina medlemmar i strejk; rör det sig om krav på arbetsmiljön, personalvård eller vad? I vilket fall så blir inte gräset kortare av det, så det kanske är läge för att plocka in ett par strejkbrytande fårskallar... om de arbetar nattskift är det ju ingen som ser dem...

Söndagen den 25 april 2004
Inget annat värt att rapportera, än eftermiddagens agilitytävling. Sera gick kanonbra, synd att jag inte är lika säker själv. Kom 10:a och 12:a av ca 25 starter, med tio fel i varje klass. OM vi hade nollat hade det istället varit en pinne per klass!!! Lärdomen jag drar av det är att tiden räcker till, å det känns skönt! Supernöjd!!
Onsdagen den 14 april 2004
Jaha, så har vi då varit på träning igen då... å Sera gick naturligtvis som hon gjorde "förr i tiden" - kanonbra! Skitkul! Hade världens energi, kontakt och uthållighet! Få se nu om jag kan lyckas att behålla den stilen/attityden/inställningen som jag själv hade när vi körde idag till nästa tävling... Förresten kommer vår norska fanclub (!?) kunna se Sera The Star i hennes forna hemland i sommar! Bestämde idag att vi ska tävla allt, dvs utställning, lydnad och agility, i Otta, Norge i augusti!
Den norsksvenska fancluben - alltså klubbkompisen Hilde med holländarna Yoba, Leo och Vega - får sola sig i en egen liten hälsning här i dagboken (få se hur många dagar det tar tills du upptäcker den Hilde - du läser ju ofta här säger du...) ;-)
Klem fra Sofia og Sera!

Söndagen den 11 april 2004
Påskhelgen snart till ända... fan, jag som bara har hunnit tävla, träna ett spår (som gick kalasbra i öppen och blåsig mark), köra ett agilitypass och träna brukslydnad/lydnad en enda ynka gång... All tid ska bara gå åt till att röja en smal framkomlig gång inomhus, kratta en vansinnigt lövig gräsmatta och spy av huvudvärk halva långfredagen (ja, jag har migrän och lyckas alltid fördröja intagandet av tabletten tills det redan är försent... slutar alldeles för ofta över en hink eller över toalettstolen!) Nu är det bara morgondagen kvar av härlig ledighet - då är det husvagnen som ska vårrustas. Det ska bli svinkul - ska bara fundera ut hur tidigt i ottan jag behöver stiga upp för att hinna ta en långpromenad med Sera och lägga ett spår åt densamma innan min "husvagnsjoxarhjälp" kommer...

Fredagen den 2 april 2004
280 meter, fyra apporter plus slutapport och den allra bästa rosa pipbollen. Där har ni innehållet i dagens, veckans och förmodligen Seras kanonbästaste spår hittills!!! Herrejösses vad det gick över stock och sten å ett å annat granrissnår... Om någon hade sett mig hade de nog direkt fattat att det funkade superbra, för jag tror absolut att jag föjde i spårhundens bestämda steg med ett stort leende mitt i ansiktet hela tiden... RIKTIGT bra gick det!!! Så attans skitkul!!! Jippi!!! Å det där med att ha bästa rosa pipbollen halvt om halvt gömd under lite tallris var bara världens grej tyckte Sera... hon bar bollen mycket stolt på hemvägen! :-)

Söndagen den 28 mars 2004 

STORT JÄTTEGRATTIS CECILIA OCH ISAK TILL LYDNADSCHAMPIONATET!!!
Cecilia och SLCH LP Almanza Head over heels

Kompisarna gratulerar! Jonna, Mathilda, Cecilia och jag.

När Cecilia i godan ro knatade omkring på lydnadsplanen på SSRK:s lydnadstävling i Uddevalla i helgen, satt det ett mycket spänt och nervöst gäng i bilen brevid planen. Vi var samlade i Uddevalla allihopa, Jonna och Mathilda ställde ut sina flattar (grattis Mathilda - BIR och BIM i valpklass 2! Go Explicit!!) och jag var med som support (men fick ju efteranmäla till klass 2 också...). Vad Cecilia inte visste var att vi hade förberett oss lite extra just den här dagen. Moment efter moment räknades poängen ihop där i bilen och i fullt jubel när allt stod klart - Cecilia och Isak hade tagit sitt tredje förstapris i eliten - sprang vi in på planen med en guldmedalj av choklad och en flaska champagne för att gratulera de nyblivna champinjonerna!!!

Under hemresan, där jag fick ratta Cecilias lilla renault, stod Cecilia för underhållningen hela vägen... när vi var hemma så var också champagnen slut... :-)

Torsdagen den 18 mars 2004
Nytt försök med räddningsträning igen igår... Jo, då, inga problem med vindmarkeringar men hon vill inte ta rulle. Instruktören påstod att "den här hunden kommer göra mig gråhårig" och sen gjorde vi nya försök med skallmarkeringar istället. Det funkar, hon är lätt att få igång (gick vid ett par tillfällen igång helt själv), men frågan är om det håller i sig... Ska köra med skall ett tag i allafall, så får vi se. Vi har ju varit inne och nosat på det förut...

Söndagen den 14 mars 2004
Lördag spår, söndag sök. Kan ju inte lyckas med allt...

Spåret i går gick kanonfint. Det allra bästa hittills, tror jag! Jag knatade runt med min nyfådda stegräknare och lade ett noga planerat trehundrameters spår, med apporter och vinklar enligt alla konstens regler. Det gillade Sera tydligen, hon gick som en dröm! Till å med utan att bry sig om en enda liten rådjursplutt (alltså de avföringshögar som spåret gick rakt igenom)! Jättekul!

Räddningsträningen i dag gick desto sämre. Inte minsta antydan till att ta egen rulle och efter en markering och ytterligare några meters tomsök slutade Sera och jobba helt... hon inbillade sig helt plötsligt att vi var på promenad inne på räddningsskolans övningsfält (å hur ofta promenerar man där?!)! När hon av ren slump (?) fick ännu en figurant i näsan, markerade hon visserligen men inte heller den gången var det minsta antydan till att hon kom ihåg sin egen rulle... Det som har funkat så himla bra de senaste gångerna annars...

På onsdag tar vi nya tag. Förhoppningsvis kan strulet idag komma sig av att hon var i höglöp för några dagar sedan... jobba under "vanligt" löp funkar, men kanske är det just höglöpet som ställer till det lite. Det kan jag ha överseende med! :-)

Torsdagen den 4 mars 2004
Var lite halvkallt, men solens strålar lurade ändå ut mig för att halka omkring i skogen och hitta lämpligt ställe att lägga spår till Sera. Blev väl inte så långt, brukar inte röra sig om mer än hundra meter när jag väl är färdig, men det blev jäkligt bra! Hon letar lite ibland, men när hon väl bestämt sig för att hon är på rätt väg gå det som en dans! :-)

På hemvägen tyckte Sera det kunde vara lämpligt att dansa lite till och skuttade raskt iväg efter en (jävla) hare!!! Jag ska ta jägarexamen för harjakt - de små fulskuttande kräken är alltid på fel ställe! Å när väl Sera tyckte det var dags att komma tillbaka gjorde hon det lika glatt som hon hälsar en när man varit borta - "hej, nu är jag tillbaka, vad ska vi göra nu?" såg hon ut att säga... men då hade mattes humör tagit slut och det blev en mindre utskällning och ett mycket tyst promenadsällskap hem för hennes del - vi vart inte vänner förrän vi var innanför grinden! Så det så!

Lördagen den 28 februari 2004
Om det är du som beställt mer snö är det nog bäst att du håller tyst om det - jag vill inte ha mer snö nu. Räcker det inte med att vi haft en lång, kall och vit vinter kanske?! Nu vill jag ha barmark så det går att ge sig ut i skogen och cykla.

Idag var det meningen att vi skulle varit i Karlstad på säsongens första agilitytävling, men Sera har börjat löpa så det blev inget med det. Lite synd, men jag får hoppas att hon är färdig till nästa tävling i slutet av mars istället.

Onsdagen den 18 februari 2004
Idag hade jag och Sera besök av Sandra och Stella. Stella behövde klippas lite och Sandra mailade mig och frågade om jag gjorde sånt... eftersom jag mest har fuskat på Sera hittills (och hon varit kortklippt det sista), svarade jag att hon gärna fick komma hit och prova. Jag vill ju gärna ha hundar att öva klippning på och Sandra vågade prova! ;-) Hon sa först att Stella ändå inte skulle ställas ut, men efter någon timma i mitt sällskap hade hon ändrat sig... :-) Skarautställningen i maj är ju ändå så nära... Alltså fick det bli lite putsande på pälsen och klippning av nos och tassar idag då. Fast till utställningen rekommenderade jag att hon låter uppfödaren klippa, det vågar jag mig inte på än.
Sandra och Stella

Sera är nyligen klippt i både hennes och min första Toilette 60. Attans kul det där med klippning och faktiskt inte dödensvårt heller! Erkänner dock villigt att det var lurigt med Stellas mycket små tassar och den lilla söta nosen. Det minsta jag klippt fram till idag är Seras tassar och de sitter på en storpudel, Stella är toy... :-)

Söndagen den 15 februari 2004
Först måste jag bara börja med att GRATULERA Cecilia och Yatzy till en andra plats i unghundsklass med CK på gårdagens utställning i Göteborg!! Yatzys första utställning och för er som inte vet kan jag meddela att konkurrensen bland flatcoated retriever är enorm! På hanhundssidan (också flatte) vann en annan kompis till mig och Sera - Jonna och Simon blev Bästa hane och BIM! STORT GRATTIS till er båda!!! :-)

I dag har Sera och jag varit och tittat på Saras lilla pudelvalp Ville. Han är tio veckor nu och naturligtvis jättesöt. Det var meningen att Sara skulle haft en av Seras valpar men nu har hon hämtat lilla Hallifax Bilbo Baggins istället. Det kommer nog att bli jättebra det också!
Ville och Sara Hallifax Bilbo Baggins

Fredagen den 6 februari 2004
Om man har något att hålla jävligt hårt i, något att oavbrutet stoppa i munnen och en sjutusan till stor halsduk att gömma ansiktet i allt som oftast kan jag rekommendera att gå och se "Hotet" av Kjell Sundvall på bio. Lämna pulsmätaren hemma - den bryter ihop!

Onsdagen den 4 februari 2004
Tjohooo! Räddningsträningen börjar funka så smått igen. Själva söket har det inte varit nå fel på, men hon har ju inte fattad det där med den egna rullen... Idag gjorde hon det! Eller det börjar trilla ner ett par äpplen i det där ovanligt lilla pudelhuvudet i allafall! :-) Jättekul! Kanske kommer mattes motivation också krypande så sakteliga när nu saker börjar fungera igen...

Måndagen den 2 februari 2004
När man bor på landet, där det är kolsvart efter klockan fyra, får man bestämma träff med hundpolaren i den lilla grannbyn. I grannbyn finns det en affär, en pizzeria - och ett fotbollslag! Herrejösses vad de envisades med att springa precis överallt dä vi gick och tränade! Först sprang de förbi oss och skräde slag på mig och Cecilia (kom bakom oss alldeles ljudlöst), sedan sår de i samlad klump och när vi går förbi kör de starter en och en - vilket innebar att de fick se en av oss bli dragen av två flattar i full karriär. Flattar äter ju springande fotbollslag till kvällsmat. Slutligen kör de intervallträning i en backe, där naturligtvis Cecilia och jag ska gå nerför med snö som underlag och varsina dragdjur framtill... Som om inte det var nog så korsar de planen där vi är i full färd med att träna lydnad en stund senare...
Å naturligtvis var de inte vi som var i vägen för dem - de var i vägen för oss! ;-)

...det finns en sak till i den lilla byn... en Filadelfia-församling så klart! Gnnn... Är kanske bäst att sova med skyddsväst...

Lördagen den 31 januari 2004
Det vart meningen att vi skulle tränat sök och spår i Kungälv idag med ett helg gäng pudelfolk. Det blev inte så, för när jag vaknade i ottan var vägarna igenblåsta av snö och på Vägverkets käcka "väglaget-just-nu-sida" varnades det för att snön kunde ställa till det på vägarna. (Himla bra sida det där - man kunde föja väglaget på alla de tilltänkta vägarna lägs turen å det var fler som var igenblåsta...)
Jag fick boka av. Jäkligt trist, eftersom jag har missat/tackat nej till pudelgängsträningar på tok för många gånger redan! Men skam den som ger sig! Jag har redan fått ledigt från jobbet i maj, när nästa träning planeras - och då tänker jag gå över de berömda liken för att komma dit!!!

Vägverkets användbara sida återfinns från och med nu bland övriga ytterst nyttiga länkar som Sera tipsar om...

Tisdagen den 27 januari 2004
Tänk att en nätt liten resa på ynka sexton mil kan vara så uppiggande i den trista mörka januarimånaden... Jag å Cecilia knycklade in våra tre svarta gosedjur och tog oss en liten tripp iväg till agilityträning i Munkedal igår. Totalt trettiotvå mil för två timmars agilityträning och oståbacon-snacks på en välkänd snabbmatskedja - verkligen ett lyft för humöret! :-) Sera tjöt som en stucken gris från det att hon fick syn på det första hindret tills dess att jag bokstavligen fick släpa henne ut från ridhuset! Hon ÄLSKAR agility!!! Å vad himla duktig hon var sen!!! Vi har inte tränat på evigheter men nog sjutton tog hon både slalomingångar och kontaktfält (fast Peter tyckte inte vi gjorde rätt där... han ville så klart visa Eemas urfräcka och supersnygga kontaktfält... å den jycken visste vad hon gjorde må jag säga!).
Förhoppningsvis kommer vi oss iväg en gång till innan det är dags för årets tävlingsdebut i agilityn... :-)

Tack så mycket, Munkedalingar, för att ni stär ut med min gapskällande hysteriska agilitypudel på era träningar... ;-)

Söndagen den 25 januari 2004
Nu har Sera och jag vilat en stund i soffan efter en härlig träningshelg på klubben. I går var det lydnad, pizza och en HarryBoy (vann hela 40 spänn var!) å i dag var vi ute i spårskogen. Vi var väl en sisådär femton pers eller nåt... Det var skitkul! Himla nyttigt också. Jag har till exempel lärt mig att jag måste ha mer tålamod och låta Sera hitta spåret själv. Hon gör ju det om jag bara kan låta bli att försöka hitta det åt henne... vem har egentligen den bästa näsan?! Hmm...

Till TV:n i kväll ska det bli borstning av pudelpäls så att vi inte skäms för oss i morgon - då ska vi till Munkedal och träna agility! :-)

Tisdagen den 20 januari 2004
Mörker, kyla och förbannad snö. Därtill galna svarta (i mörkret osynliga) hundar som springer rakt in i benen på´en så att man nästan förvandlas till en enda hög av armar och ben... Grrr vad jag ogillar att gå skogspromenader i skenet av en pannlampa... Vi har bara en dessutom, eller vi och vi... Cecilia har en. Å inte har skogen skottat några fina promenadvägar heller, nej det är till att gå i halvhård skare - precis så där att man sjunker ner i varannat steg... mysigt värre. Alla björkar som så fint bugar under all snö, förvandlas till livsfarliga fotfällor... *skratt*

Kan det ta å bli vår snart kanske?!

Fredagen den 16 januari 2004 
Ja, jag vet. Det är retligt att jag inte orkat med att skriva här på så länge... Men det har å andra sidan inte hänt så himla mycket heller! Sera och jag har haft en välbehövlig paus efter den tragiska valpförlusten och jag har inte orkat ta tag i träningen ordentligt efter det. Har inte riktigt vågat heller, med viss rädsla att hon inte skulle funka som vanligt på räddningen!! Nu har jag testat och det verkar gå bra. Ska intensivträna både det och lydnaden nu, så att det händer lite igen. Skulle sitta fint med nya trevliga resultat att redovisa!

Nu är vi tillbaka igen!

Tidigare dagbok, från åren 2002 och 2003...
...är nu historia och finns endast förvarat inför framtida SofiaochSera-forskare i ett källarvalv under Kumla-bunkern, där alla andra viktiga handlingar förvaras åt diverse myndigheter... ;-)